A nyelvi érettségit tényleg kiváltja a nyelvvizsga?
Van a második válaszolónak fogalma a dologról. Attól mert van nyelvvizsgád, kell érettségizni. Volt pár olyan év (2005 körül), amikor kiváltotta a B2-es nyelvvizsga az érettségit, de már jóideje nincs.
Ha c1 nyelvvizsgád van, akkor is kell egy idegen nyelvből érettségit tenne,d különben nem kapsz bizonyítványt.
Az szabálytalan, hogy be sem kell járnod. De akkor élj ebben a hitben, hgy neked nem kell érettségizni. Persze, nem kötelező abból amiből van már nyelvvizsgád.
Nekem mindkét nyelvből volt és mégis kellett érettségiznem. (2015)
Akinek itt nincs fogalma a dolgokról, az te vagy, kérdező. (Csak tudnám, hogy ha ilyen biztos vagy a hitedben, akkor mégis mért tetted fel a kérdést.)
A jeles emelt nyelvi érettségi nyelvvizsgát ér, de a nyelvvizsga nem ér érettségit. Több mint 10 éve volt ez így utoljára. És addig örülj, amíg valamilyen hatósági ellenőrzésen ki nem derül, hogy te nem jársz be németórákra, (kivéve ha osztályozóvizsgát tettél belőle), mert legrosszabb esetben az igazolatlan mulasztások miatt akár évismétlésre is kötelezhetnének, de még ha igazoltnak tekintik is, akkor is osztályozóvizsgára.
Ha van egy B2-es nyelvvizsgád, megteheted, hogy előre leteszed az osztályozó vizsgát, így a következő tanévben nem kell bejárnod az órára. Én ezt csináltam idén angolból.
Az érettségit azonban egy nyelvvizsgával nem tudod kiváltani, muszáj vinned valami eredményt, tehát nyelvvizsgától függetlenül kötelező nyelvből érettségizned. Viszont egy középfokú komplex nyelvvizsga 28 többletpontot jelent, tehát egyáltalán nem haszontalan.
Ha emelt szinten érettségizel egy nyelvből, és elérsz bizonyos százalékot, megkapod a B2-es középfokú nyelvvizsgát.
Ha egy adott nyelvből emelt szinten érettségizel, plusz két másik tantárgyból az adott nyelven (mindegy, milyen szinten), az érettségihez megkapod a C1-es nyelvvizsgát. Ezt csinálom jövőre franciából, hogy ne kelljen külön nyelvvizsgáznom:
- francia érettségi emelt
- töri érettségi közép francia nyelven
- francia civilizáció közép francia nyelven
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!