Mit jelent ez? VAT identification number
Figyelt kérdés
Szerintem adószám, de nem vagyok benne biztos. Mi lehet még?2016. jún. 24. 15:16
2/3 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, a gyors választ!
2016. jún. 24. 15:33
3/3 Rick Mave válasza:
Ez valóban adószám, de azért ennél bonyolultabb a kérdés, mert ez nem "az" adószám, vagyis ami egy országon belül mindenkinek, ill. minden cégnek van, mint adózó alanynak. Ahogy a nevében is benne van, ez egy ÁFA azonosító (adó)szám (Magyaro-n ezt EU adószámnak hívják), ami arra hivatott, hogy azok a cégek, amelyeknek ilyen van, az EU-n belüli áruforgalomban ezt az adószámot feltüntetve ÁFA-mentesen számlázhassanak. Hogy még érthetőbb legyen: mondjuk én egy magyar cég vagyok, árut adok el egy német cégnek, akkor ezt ÁFA-mentesen kiszámlázhatom a német cégnek, ha a számlára ráírom a német cég EU adószámát (röviden VAT-ID-No.). Ezek után a német cég dolga, hogy ezt a saját adóhivatalánál bevallja és befizesse. Ezt az EU adószámot minden cégnek külön kell kérvényeznie, ezt nem adnak csak úgy automatikusan, mint a "fő" adószámot a cégbejegyzésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!