Aki volt a júniusi origó középfokú irásbeli nyelvvizsgán segitene?
Sziasztok!Én csak a németről tudok nyilatkozni..A szövegértés szigetekről szólt, hogy melyik a legdrágább melyik a legolcsóbb, miért vásárolnak szigetet az emberek, írjuk le hogy néz ki az egyik sziget.A fordítás graffitiről szólt, a levéltéma pedig az egyik az volt, hogy nyertél egy álomutazást és hogy hova hol nyerted, kivel utazol, mit csinálsz majd, már mit készítettél be a bőröndbe.
A másik levéltéma, hogy nagy változás történt a családodban, és hogy ki hogy élte meg, mi volt ez a nagy változás, a többire már nem emlékszem mert én az előző levelet választottam.. Szerintem a júniusi könnyű volt.
Halihoo, én angolt írtam, és mivel látom arról még senki nem nyilatkozott ezért én leírom.
Szövegértés: az alvásról szólt, hogy miért fontos és miért káros ha keveset alszunk. Nem volt nehéz, érthető volt, keveset kellett szótarazni viszonylag.
Fordítás: Egy színházi projektról szólt, melyben a fiatalokat buzdítják arra Angliában azt hiszem, hogy járjanak el színházakba. Ez sem volt nehéz, sőt a három közül talán ez volt a legkönnyebb szerintem.
A fogalmazás ugyanaz volt mint a németeseknél amit fentebb írtak, azzal meggyűlt picit a bajom, mivel én nem tudtam túl hosszasan kifejeteni, de összességében ez is egész jó volt.
Debrecenben írtam egyébként.
Nagyon szèpen köszönöm a válaszokat kedves tőletek,hogy leírjátok! :)
Bízom benne érthető,könnyű szöveg lesz mert hajlamos vagyok bepánikolni,és akkor leblokkolok. Az idő aggaszt leginkább,de majd csak lesz valami. Ha meghuznak legalább lesz egy tapasztalatom,legközelebbi sikerülni fog... Sok sikert mindenkinek aki 2-án megy vizsgázni! Utolsónak üzenem ne félj ott a szótàr :) ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!