Fél nyelvvizsga hány pontot ér egyetemi felvételinél?
Peti? :DD
Egyébként sajnos csak komplex (írásbeli+szóbeli) nyelvvizsgáért jár pont. :/
Én is megerősítésem, 2 éve hasonló helyzetben voltam, sokat hívogattam a illetékeseket, annyi derült ki, hogy régen valamikor járt érte valami 8 pont, de ez már 2011 (kb.) óta nincs :(
legfeljebb akkor jár fél nyelvvizsgára pont, ha igazolod, [kódszámmal] tehát nem elég egy helyi orvosi igazolás, hogy súlyosan diszlexiás vagy, (sikertelen írásbelinél). A diszgráfia is elég lehet, ott is szintén egy megyei igazolás kell, és évekre visszamenően :(
minden kiskapukat felkutattam én is.. már annyira kellet az az egy pont, hogy bárcsak lestem volna nyelvvizsgán azt az egy szót ami miatt nem értettem egy 2 pontos feladatot, csak lett volna meg...átérzem
nekem a nyelvvizsgán 1 pont hiányzott, a felvételin meg 3..
azóta azt tanulom amit nem is igazán akartam, de idén döntöttem úgy, hogy lassan azt is kéne tanulni, amivel terveim vannak az életben.. :/ az egy évet hogy újrafelvételizzek nem akartam otthon tölteni...talán még helyrehozhatom ezt az egészet.
remélem összejön de ha mégse, ne tanulj olyat amit nem akarsz:/
A nyelvvizsga így is-úgy is kell a diploma megszerzéséhez. Gimi közben, után szerintem sokkal jobb letudni, mint egyetemen szenvedni vele.
Egyébként én is olyan szakon kezdtem el tanulni, ami nem érdekelt, aztán otthagytam, kihagytam egy évet és most nyelvvizsgáztam (sikerült szerencsére) illetve újraérettségiztem, hogy felvegyenek. Sosem késő, hajrá mindenkinek!
utolsó válaszoló, mi nem tetszett? és hova felvételizel most?
nem akarok fórumot csinálni a kérdés alatt, csak érdekel, és persze ha nem titok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!