Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Kiváltja-e az angol érettségit...

Kiváltja-e az angol érettségit az angol nyelvvizsga felvételinél? (pl: ha felvételinél a magyart és az angol választom, a magyar lenne emelt, az angol meg egy B2-es nyelvvizsga érettségi helyett. Lehetséges így? )

Figyelt kérdés

2016. máj. 22. 18:38
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Először is, egy idegennyelvből kötelező érettségizni. Ezt nem lehet kiváltani nyelvvizsgával.

Másodszor, a felsőoktatási felvételin a pontszámítás során két érettségi tárgy eredménye mérvadó, szakonként van egy követelmény, hogy milyen tárgyakat lehet vagy kell beszámítani és milyen szinten. Ha belegondolsz, a nyelvvizsgának semmi köze nincsen az érettségihez, teljesen máshogy van pontozva, tehát nem is tudod "lefordítani" a nyelvvizsgád eredményét az érettségiből kapott pontszámodra. Így nem lehet érettségi helyett nyelvvizsgát beszámítani.

2016. máj. 22. 18:41
 2/4 A kérdező kommentje:
Külföldi vagyok, a magyar emeltet így is Magyarországon kell letegyem..szóval egy emeltem már lenne, a nyelv középszinten is elég volna..reméltem, hogy egy nyelvvizsgával, amit helyben megtudnék csinálni, kiváltaná..
2016. máj. 22. 18:49
 3/4 anonim ***** válasza:
Milyen országból való vagy? Ha a te országod érettségijét elfogadják itt, és abban nincsen nyelv (ami meglepő), akkor nem kell nyelv. Magához a felvételihez nem kell kötelezően nyelv, csak az ittheni érettségihez. Csak a 2 felvételi tárgy meglegyen, persze ha angolból nincs érettségid, akkor az nem lehet az angol. Vagy abból is teszel emeltet, ártani nem árt.
2016. máj. 22. 19:07
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha a nyelvvizsga megy, akkor az érettségit is meg tudod csinálni belőle.
2016. máj. 22. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!