Ha megnézem a Született feleségek mind a 8 évadát angolnyelven, megtanulok angolul?
nem, nem is fogod érteni...
Hallás után 0.5~1 évesen képesek megtanulni a nyelvet.
Ha már van egy "anyanyelv" akkor a többit csak erre építve tanulással tudod elsajátítani.
Ha mellete tanulod az angolt, és próbálod fordítani, akkor igen, segítheti a tanulást, mert aktívan próbálod használni, gyakorolni.
Bár angolról lefordítani magyarra csak a nyelv egyik fele, mondat alkotás, hogy tudj is beszélni az a másik fele.
Nem, de a 8. évad végére többet fogsz érteni belőle, mint az első epizódból :)
Én kb. 6 éve nézek filmeket/sorozatokat angol nyelven. Először magyar felirattal, majd angollal, végül az utóbbi egy évben felirat nélkül. Illetve a háttérben folyamatosan megy nálam valamilyen angol nyelvű webrádió.
A hírekből, ha szépen tisztán beszélnek értek olyan 98%-ot. Egy sorozatból pár rész után 90-95%-ot, de van olyan színész akinek csak minden második mondatát értem olyan dialektussal beszél. Illetve egy random filmből általában értek talán 80-85%-ot. De volt már olyan angol nyelvű film is amit kikapcsoltam 10 perc után mert egy kukkot nem értettem belőle.
Ez kicsit hervasztónak tűnhet de nem az, mert bár nem értek 100-ban mindent, de amit értek azt értem, úgy hogy nem kell a fejemben angolról-magyarra fordítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!