Mit gondoltok, le merjem így tenni az angol B2-es nyelvvizsgát? Több lent.
Nyolcadikas lány vagyok, június elején töltöm be a 15-öt. Angolul elsős korom óta tanulok, szeretem, és a tehetséggondozós csoportban a "kiváló angolosok" (ketten vannak, nekik már megvan az alapfokú), és az átlag angolosok között vagyok. Angol tagozatos gimnáziumban fogok továbbtanulni. Hatodikig négyes voltam angolból, de aztán láttam a Gyűrűk Urát, és onnantól kezdtem el úgy istenigazából, önszorgalomból tanulni a nyelvet. A trilógiát megnéztem angolul, és több száz blogot és fanficet olvastam angolul, folyamatosan szótárazva, és így rengeteg szó és kifejezés rögzült bennem. Azóta ötös vagyok angolból, több nyelvi versenyen is indultam, a megyei fordítóversenyt meg is nyertem. A kiejtésemet úgy fejlesztem, hogy a kedvenc angol dalaimat énekelem.
Eddig az volt a tervem, hogy nyáron leteszem az alapfokú nyelvvizsgát, de mikor elkezdtem nézegetni a vizsgák időpontjait (EURO, ECL és TELC alapfokú vizsgákban gondolkodtam), láttam, hogy lemaradtam róluk. A középfokú nyelvvizsgák között viszont találtam olyat, amit júliusban lehetne letenni, ami nekem tökéletes lenne. Ezért felmerült bennem a gondolat, hogy esetleg megpróbálhatnám rögtön a középfokút.
A szövegértésem kiváló, az íráskészségemen egyre kevesebb dolgot kell csiszolgatni, a beszéddel vannak néha gondjaim, főleg ha hadar az illető, de a suliban tanult mondatokat sikerrel alkalmaztam már angol anyanyelvűekkel éles helyzetben. A közvetítői készségem se utolsó.
Szerintetek próbálkozzak meg most nyáron a középfokúval (előtte elvégeznék egy felkészítőt), vagy várjak őszig az alapfokúra?
Fordító és tolmács szeretnék lenni, ezért létkérdés nekem a nyelvvizsga.
U. I.: Bocsánatot kérek a rengeteg szóismétlésért :/
Ez nem kérdés, csináld a középfokút egyből. Az alapfokú amúgysem tudom mire jó...
Egyébként vannak fent a nyelvvizsgás honlapokon mintafeladatsorok megoldókulcsokkal, oldj meg párat. Egy középfokú angol érettségit is megoldhatsz, ellenőrizd magad a megoldókulccsal, ha 70% fölött van akkor jó leszel a nyelvvizsgán is. Sok sikert!
próbáld meg, nem lehetetlen küldetés.
Abban teljesen egyetértek az előttem szólókkal, hogy próbaképp 1-2 nyelvvizsga tesztet oldj meg. Írod, hogy az Euro-n is gondolkodsz. Nem tudom, ismered-e a honlapjukat, de nagyon sok praktikus tanácsot és feladatot találsz rajta, böngészd át. A másik két nyelvvizsgát nem ismerem ennyire, sajnos....
Letetted? Ha igen melyiket?
Előre is köszi a válaszod. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!