Hogy kell ejteni?

Figyelt kérdés

Pl.Il mange un croissant. (Il manzs án kroásszan).Ils mangent les croissants. (Il manzs lé kroásszan).Az lenne a kérdés,hogy hogy kell ejteni,ha többes szám 3. személyéről van szó?Mert nekem ez jött ki,és ugyan az.(Lehet,hogy elírtam a kiejtést).

Válaszadó(k)nak előre is köszönöm.

2016. máj. 22. 19:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Szerintem az a hang valahol az -en,-ön,-án között ejtendő ugye orrhangon, ezért így, magyar klaviatúrával egyikünk se lesz képes rendesen visszaadni a kiejtést, sem az első válaszoló, sem Julianna, sem pedig én. :) Ami viszont biztos, kedves #1, a "croissant" -t betűjét az életben nem kell kiejtened, hiába van az többesszámban.
2016. máj. 23. 19:19
 12/15 anonim ***** válasza:
Ja és most nézem csak, bármennyire is lehetetlen átadni annak a hangnak a kiejtését így írásban, azért -ü-nek semmilyen esetben sem mondandó! :)
2016. máj. 23. 19:21
 13/15 anonim ***** válasza:

Igazad van, kedves utolsó, mivel az "un" és a "lundi" is orrhangon ejtődik, nehéz pontosan visszaadni.

Ezért javasoltam a linkek meghallgatását.

És a klaviatúra itt nem játszik szerepet, hiszen nekem magától értődően azerty-s gépem van (amit át lehet állítani magyarra, csak a betűk helye nem azonos, de már megszoktam), de azon sem lehet az orrhangokat jelezni, hacsak a fonetikus írásban nem.

Az viszont már egy külön "tudomány". :)

2016. máj. 23. 19:50
 14/15 anonim ***** válasza:
*értetődően :D
2016. máj. 23. 19:51
 15/15 anonim ***** válasza:

igen érdekes ez a Lundi-hétfő

kiejtése, ano 3 évvel ezelőtt tanultam a francia nyelvet, és volt, van egy született francia barátom, tőle kérdeztem meg hogy hogyan is ejtik az a bizonyos lundi szót, ő azt írta lindi,-nek ejtik ott északon,

mert hogy a tanárom azt mondta löndi, és én nem igazán hittem neki. mert hogy az un-t állandóan *ön* nek ejtette,

és nekem nem tetszett az ön* hangzás, mert ez nem dallamos *löndi* másoknak így tanították? érdekelne a tapasztalat:)

2016. máj. 24. 00:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!