Hogy kell ejteni?
Pl.Il mange un croissant. (Il manzs án kroásszan).Ils mangent les croissants. (Il manzs lé kroásszan).Az lenne a kérdés,hogy hogy kell ejteni,ha többes szám 3. személyéről van szó?Mert nekem ez jött ki,és ugyan az.(Lehet,hogy elírtam a kiejtést).
Válaszadó(k)nak előre is köszönöm.
De hát így nagyon keverhető. :(
Ez ugyan olyan,mint a "vous",mert azt is egy igében "Önnek" vagy "Ti"-nek is megfelel,és semmi változás.
Köszönöm a gyors választ!
Jó lenne, ahogy leírtad, csak nem "án" kroásszan", hanem "en kroásszan". Az "un" szót a francia "en"-nek ejti, mint pl. a "lundi" (lendi) - hétfő szóban is.
Többes szám harmadik személy: Ils mangent les (des) croissants - Il manzs lé (dé) kroásszan.
Nem tudom milyen netes oldalon, vagy dél-francia embertől tanultál meg franciául, de én 4 évig tanultam gimnáziumba franciát, több videót és filmet is láttam franciául és egyetlen egyszer sem ejtették a "lundit" e-vel ü helyett.
De ha neked így kényelmes ejtsd en-nel.
"én 4 évig tanultam gimnáziumba franciát, több videót és filmet is láttam franciául és egyetlen egyszer sem ejtették a "lundit" e-vel ü helyett."
Négy évig tanultál franciául?
Akkor biztos jobban ismered a nyelvet, mint én, noha közel tízszer annyi éve élek Franciaországban, ebből kb. húsz évet tolmácskodtam és fordítottam.
Most már csak műfordítással foglalkozom, és néha segítek azoknak, akiknek ezen az oldalon a francia nyelvvel kapcsolatos kérdéseik vannak.
Talán nézz körul ott.
Köszönöm a kérdésre a választ,mert a külömbségre mint ketten válaszoltattok.
Én 3 éve élek itt Franciaországban,és nekem teljesen más jött ki:A "lundi" szót,"lándi"-nak ejtem mindig,és a "un" szót pedig "án"-nak szoktam,de néha érthetetlen,hogy az "en,ün vagy éppen án"volt,mert annyira hadranak.
Véleményem szerint ne öljétek egymást emiatt.Mindenki ejtse úgy,ahogy eddig ejtette,és úgy a legkönnyebb,ezt az egészet rendezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!