Segíthet az angol tudásom fejlesztésében (nagyon alapszinten beszélek) ha angol nyelven, angol felirattal nézek filmeket?
Igen, söt akkor még inkább, ha nem használod a feliratot, hanem csak hallgatod a szöveget. De nem kell "erövel" megérteni, ahgyd, hoyg menjen melletted a szöveg és figyeld a történetet. Idövel - föként ha többször megnézed ugyanazt a filmet - észreveszed, hogy egyre több szövegrészt értesz.
Tpaasztalatom szerint a felirat elvonja a figyelmet a beszélt szövegröl és nem alakul ki benned a hallás utáni szövegértés.
Elkezdtem nézni egy sorozatot (magyar felirattal már láttam korábban) olvastam az angol feliratot, de néha próbáltam csak a hallásra hagyatkozni.
Mit ne mondjak, kb a tizedét, ha értem :(
És persze felirattal sem sokkal jobb.
Hogy csináljam? Amelyik kifejezést nem ismerem, szótárazzam?
Nem, egyszerüen csak hallgasd, ne akard erövel megérteni és szótározni sem érdemes. Egy idö múlva hirtelen elkezded érteni, mert megszokod a beszédet.
Tudom, nehéz elhinni, de ez tényleg így van, és ha ugyanazt a filmet többször megnézed, akkor egyre több minden lesz érthetö.
Hát én ki szoktam szótárazni és utána újra megnézni. Nagyon sok videót és filmet néztem már felirattal, meg anélkül. Most már nem szótárazok, a legtöbb filmet megértem, főleg, ha egyszerű a nyelvezete pl. animációs filmek.
Tehát szerintem ezzel jobban meg fogod érteni a beszédet, de mellette jó, ha tanulsz nyelvtant, csinálsz mindenféle feladatokat, mert azokat a szavakat fogod kihallani, amiket ismersz. Nekem legalábbis így működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!