Szerintetek melyik a legkönnyebb angol középfokú komplex nyelvvizsga?
Zsigerből mondja ezt mindenki?
Kb. 1 éve, hozták fel európai szinte a nyelvvizsgákat, vagyis jóval nehezebb lett az összes.
Nincs ilyen, hogy legkönnyebb vizsga, erről a NYAK gondoskodik.
Az ecl és a telc teljesen más. Olvass néhány összehasonlítást...
81%: A nemzetközi követelmény csak a témaköröket korlátozza de, hogy pontosan mit pontoznak azt nem. PL. ITK-ban most is erőssen lepontozzák a nyelvtani helytelenségeket, és bármikor adnak neki olyan lakásfelujítási szöveget középfokon, hogy felsőfokon se lenne könnyű. A BME vmivel könnyebben veszi a nyelvtant, ECL-t nem ismerem, TELC mindig könnyű volt, EURO szintén könnyű, főleg a hétköznapi életben előkerűlő szövegeket nyomatja.
És biztosra tudom mondani, hogy van külömbség mivel tesóm magán tanárként németből és angol készít fel embereket nyelvvizsgára. Aki nem túl jó de kell neki a vizsga azt mindig EURO-ra vagy TELCre küldi, ITK csak azt aki megszokta vagy nagyon tudd.
Egy kicsit kompenzálja a könnyebb szóbeli a nehezebb írásbelit és fordítva.. Mind más, neked kell először is eldöntened 1 vagy 2nyelvűre mennél inkább..
magyarul:
1nyelvű = csak az adott nyelven kapod az utasítást, nincs benne fordítás
2nyelvű = magyar utasítások, fordítási feladat(ok)
ha ez megvan, máris szűkül a választék, oldj meg 1-1 példasort, abból látni fogod melyik a szimpibb.. aztán rendelj felkészítő könyveket, keresd meg a szóbeli témaköröket, dolgozd ki, készülj fel és menj vizsgázni
árban kicsit drágább az 1nyelvű, de ugyanúgy akkreditált, tehát pont jár érte, elfogadják a felsőoktatásban (ha nem szakmai a kikötés), munkahelyen...
mindenki arra esküszik, amit ő csinált, senki nem fogja megnézni, ahogy az érettségit, diplomát és egyéb bizonyítványokat sem.... :(
Nem tudom. Én voltam TELCEn márciusba, az írásbeli rohadt nehéz volt, a szóbeli nagyon egyszerű.
Gyakoroltam én ezerrel, megvettem a felkészítő könyveket amikbe volt egy csomó próbanyelvvizsga, és a vizsgán 625x nehezebbet adtak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!