Tippek az angol emelt szintű érettségi szókincsének elsajátításához?
Felsőfokúd van, és azt sem számíttathatod be?
A 80%-os teszt bőven elég kell hogy legyen, ha csak az a lényeg, hogy legyen érettségid, és mindegy, hogy hányasra. Ha az összesítésben is megvan a 80%, akkor az egy 4-es, nem?
Szókincshez más se tud jobb gykorlást mondani, mint hogy sokat olvass, olyasmiket, amik érdekelnek, és amiket örömmel olvasol. De ha ez is megvan, akkor én sem értem...
Ugye elméletileg ha a suli direkt szivat, azt hiszem kérhetsz egy pót-pótvizsgát jogorvoslati igénnyel, másik, független vizsgáztató tanárral, és másik vizsgabiztossal.
De ilyesmi a szóbelik miatt ésszerű, hiszen az írásbeli részt és a helyes válaszait központilag adják ki, - ott nem lehetnek szubjektív szempontok.
Emelt szinten a 80% 5-ös...
És egyetemi felvételin a felsőfokú csak plusz pont, ha viszont olyan helyre akar menni ahol kötelező egy emelt szintű nyelvérettségi, akkor muszáj megcsinálnia. Én is így jártam, előbb volt meg a felsőfokú és utána muszáj voltam emelt szintűt csinálni. Sőt utána amikor anglisztika minort szerettem volna felvenni, akkor még a nevetséges alapszintű tesztet is meg kellett csinálnom, semmi mentesség nem volt.
Amúgy ha van felsőfokúd és dolgozol is, akkor biztos, hogy nem a szókincseddel van a baj.
Neked kell látni, hogy mit rontasz el! Nem ismered a szót, félreéretted a szerkezetet, elírtad a betűt - ezt csak te látod!
Ha mégse ismered az előforduló szavakat, akkor szótározni. (Zolly, ezt a választ most nagyon félrenyomtad, pedig te értelmes válaszokat szoktál adni. Érettségiről van szó, nem iskolai kiszúrásról!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!