Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan lehet C1-ről C2-re...

Hogyan lehet C1-ről C2-re eljutni? Magántanár tud segíteni vajon?

Figyelt kérdés
Nagyon fontos lenne nekem a munkám szempontjából, hogy angolból amennyire lehet megközelítsem az anyanyelvi szintet. Milyen technika van erre? Ki nem tudok utazni. Ismertek olyat, aki beszél C2 szinten angolul és magyar anyanyelvű? Hogy érte el?
2016. ápr. 18. 13:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Konkrétan a beszédet illetően, vagy csak pongyolaságból használtad a beszédé igét, és a nyelvtudásra, mint egészre gondoltál?

Szerintem C2 szinten beszélni az tud, akiben van tehetség - és még szorgalom is.

2016. ápr. 18. 13:52
 2/11 A kérdező kommentje:
Főleg szóban használnám a nyelvet, igen. Pszichológus hallgató vagyok és szeretnék angolul is segíteni az embereknek a jövőben. De ehhez szükségem lenne arra, hogy érezzem a nyelvi apróságok közti különbséget és lefaragjam az akcentusom. A tehetségem nem tudom felmérni, de fenekem van ha el akarok érni valamit. De erre már nincsenek könyvek, tanfolyamok. Akkor mi a technika, amivel innen tovább lehet lépni? Filmeket, könyveket értem. De ez már B2 óta így van.
2016. ápr. 18. 14:10
 3/11 anonim ***** válasza:
Gondolkozz angolul.
2016. ápr. 18. 14:28
 4/11 anonim ***** válasza:

C2-es szint az már anyanyelvi szintű nyelvtudás. Tehát ha te évek óta tanulsz angolul (ez kb. 5 éves korodtól) és van B2-es nyelvvizsgád akkor egy próbát megér. A C1 egyszerűbb megszerezni. Én 20 éves koromban megszenvedtem rendesen a német C2-sel pedig mióta eszemet tudom beszélek németül.

Ha gondolod adhatok pár tanácsot mire figyelj a C2-nél,ha belevágsz.

Nyelvtanár vagyok valamennyire értek ehhez. :)

2016. ápr. 18. 14:34
 5/11 A kérdező kommentje:
C1 idén lesz meg. Minden tippnek és tanácsnak örülök. 9 évesen kezdtem angolul tanulni, csak eddig nem volt vele különösebb célom.
2016. ápr. 18. 15:56
 6/11 anonim ***** válasza:
52%
A legjobb, ha magadban beszélsz.
2016. ápr. 18. 17:27
 7/11 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy azték nyelvre nincs C2 tankönyv, angolra kilószám van. De azoktól nem fogsz beszélni anyás szinten megtanulni, nem arra valók.

A tehetség és a szorgalom nem pótolhatja, csak kiegészítheti egymást, bizonyos szint felett.

2016. ápr. 18. 18:44
 8/11 anonim ***** válasza:
Magolni, magolni, magolni.
2016. ápr. 18. 19:04
 9/11 anonim válasza:

Oké, elmondom a történetem. Itthon megcsináltam a C1 nyelvvizsgát, majd egy évet töltöttem USA-ban aktív beszédes native társaságban és a C2 vizsgát egy honapja tettem le.

Sok sikert és gyakorlást anyanyelvi közegben!

2017. szept. 28. 19:31
 10/11 anonim ***** válasza:
A C2 még nem anyanyelvű szint. Az a D1.
2017. szept. 28. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!