Milyen változások lesznek decembertől a nyelvvizsgában?
Eddig a szinteket A, B, C és D betűkkel jelölték, de EU szabvány szerint A1, B1, B2 és C1 szinteknek kell lenniük, az ECL-nél ezt csak most vezetik be.
A és B1 az alapfok, B és B2 a közép, D és C1 a felső. A1-ből csak nagyon kivételes és ritka esetekben lehet nyelvvizsgát tenni (pl. török bevándorlóknak Németországban, ha alkalmi munkát akar vállalni).
Az ECL-nél még annyi változás van/lesz, hogy az eddigi 4 modul 2-re csökken. Mármint, eddig volt 1x beszélgetés, 1x magnóhallgatás, 1x szövegértés és 1x fogalmazás. Decembertől ugyanezek maradnak a modulok, de egy kalap alá veszik majd a beszélgetés-magnó, és a szövegértés-fogalmazás párosokat. Így lesz egy szóbeli és egy írásbeli. Pótvizsgát viszont már nem lehet majd modulonként tenni, hanem vagy szóbeliből, vagy írásbeliből. Ha a vizsgán mondjuk a beszélgetés megy, de a magnó nem, akkor az annyit tesz, hogy a szóbeli része a vizsgának nem sikerült. Ugyanez az írásbelivel is.
Szia!
én úgy hallottam,hogy hoztak valami szabályt,hogy mostantól nincs részvizsga,vagyis hiába sikerül a szóbelid mondjuk de az írásbelid nem,akkor legközelebb mindkettőt újra kell csinálnod..
de nem néztem utána pontosan,szóval lehet hogy most nagy hülyeséget mondtam,vagyis írtam:)
ha így lenne akkor bocsi:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!