Miért lett olyan népszerű a japán?
Szerintem részben igen. Sokan cukinak találják a japán nyelvet, amíg el nem kezdik tanulni egyetemen, és rá nem jönnek, hogy milyen BRUTÁLIS a nyelvtan, és a Kanjik rendszere :)
Meg persze ott a kezdeti lelkesedés, amikor még a kis középiskolás semmit nem tud magáról a japán nyelvről, az országról, odamegy nagy mosollyal, és az iszonyatos tempójú nyelvfejlesztéseken kívül még telibe vernek az arcába ilyeneket, hogy összehasonlító vallástöri, művtöri, japán irodalom, japán történelem, klasszikus japán... :D
Viszont a legtöbben azért választhatják, amiért például az összes többi nyelvszakot: érdekli őket a nyelvük, a kultúrájuk, és ezért hajlandóak is dolgozni.
És szerintem azok vannak a legkevesebben, aki a gazdasági potenciált látva jelentkeznek japán szakra. A bölcsészeket amúgy sem soha a pénz vezérli, hiszen akkor nem bölcsészszakokra jöttünk volna :D Én úgy látom, hogy a japánosoknak is és a bölcsészeknek is általánosságban az a mérvadó, hogy azt tanulják, amit a legjobban szeretnek – hogy ezzel jól lehet keresni, az csupán a mellékes jó. :)
Ne aggódj, akármilyen népszerű is, a japán nem az a nyelv, amit animék nézegetésével csak úgy magára szedhet az ember, a fanok és a komolytalan emberek úgy is kibuknak, lemorzsolódnak. Az ELTE-n a Japán Tanszék is tisztában van ezzel, így aztán első órán azzal kezdik, hogy burkoltan figyelmeztetik a népet, hogy aki hülye, az ne jöjjön ide, mert vért fog izzadni :D
Jaja, totál igazad van, de ne aggódj, én nem is akarok japánul tanulni :D
Én szeretem Japánt, de maga a kultúrája, tradíciója történelme miatt nem a hülye anime miatt.
És a sok tudatlan ember akik az animéket nézik nekik ebből áll japán.
Miért szereted Japánt? - Anime miatt.
Miért akarod meg tanulni a japán nyelvet - Anime miatt.
Frászt kapok a sok hülye animés miatt.. kész vagyok tőlük... ..
Fúha...régi kérdés, de azért válaszolok.
Én is szeretném elkezdeni a japán tanulást és részben az animék miatt.
1 és fél éve animézek, és már vannak szavak, mondatok, melyeket csak az animékből tanultam meg. Ez nem nagy dolog, kicsit sem. De az animék miatt tetszett meg a nyelv, máshol nem is hallottam. Ezek miatt néztem utána a kultúrának, ami addig teljesen semleges volt számomra.
Nagyon szeretem a japánt, magát a nyelvet(amennyit hallok belőle) és az országot is.
Tehát az anime volt az, ahonnan az egész elindult és utána kezdtek el érdekelni a hagyományok, az ünnepek...stb.
(Valamint karatézom és ehhez is sokat segítene a nyelv. :))
Azt pedig nem értem, hogy "az animék miatt". Aki animézik annak is a kultúra tetszik meg, illetve a nyelv...vagy tévednék?^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!