Hogyan mondják németül, hogy hagyományőrzés?
Figyelt kérdés
Szótárban nem volt benne, interneten pedig csak szókapcsolatokkal kifejezve találtam meg, de nekem 1db főnév alakjában kellene.2016. márc. 13. 13:14
1/11 anonim válasza:
Tudtommal nem létezik rá egy főnév, és a legtöbb hasonló esetben sem, mivel ez magyarul egy összetett szó, alapból a "hagyomány(nak az) őrzése" lenne, ezért találod németül is csak szókapcsolatokkal.
Egyébként Behütung der Traditionen.
2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :)
2016. márc. 13. 14:20
3/11 Vookie válasza:
Van rá szó, ami majdnem pontosan azt jelenti (nem tükörfordításban, hanem ebben az értelemben használatos): Brauchtumpflege. Van talán egy kis különbség, legalábbis az a megérzésem. A német kifejezés a régi szokások gyüjtését, mentését is! jelenti. Magyarul nem vagyok ebben biztos.
4/11 anonim válasza:
Traditionalismus oder Traditionbewusstsein?
5/11 anonim válasza:
Hagyományőrzés = Traditionspflege
7/11 Vookie válasza:
Kedves más(t) vâlaszolók: a Tradition mint hagyomány nem rossz választás, de ebben a /nép-/hagyomány dologban a (e)Brauchtum használatos. Tényleg!
8/11 anonim válasza:
kedves előző!
Das Brauchtum és die Brauchtumspflege.
De egyébként azt, hogy Brauchtum már senki nem használja körülbelül (Németországban). Ha már mindenképpen a Brauch/Bräuche szót szeretnénk használni a Tradition helyett (ami egyébként tényleg jobban használatos az ilyen népi hagyományokra vonatkoztatva), akkor die Brauchpflege.
9/11 A kérdező kommentje:
Köszönök minden választ :)
2016. márc. 15. 14:50
10/11 anonim válasza:
A Traditionalismus semmiképp nem jó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!