Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hol tanuljak angol szavakat?

Hol tanuljak angol szavakat?

Figyelt kérdés

Mindenki ajánlotta a "3000 leggyakoribb angol szó" listáját, de egy blogon láttam hogy az nem mostani, rengeteg a régi szó benne.

A kérdés az, akkor hol tanuljak hasznos mindennapi szavakat?

(Tudom, hogy a nyelvtanulás nem ennyi, mellette meg van az English Grammar In Use amivel szépen haladok, csupán szavakat is kellene tanulnom)

2016. márc. 8. 18:59
 1/7 anonim ***** válasza:
50%
duolingo :)
2016. márc. 8. 19:03
 2/7 anonim ***** válasza:
én az évek alatt úgy tanultam meg angolul, hogy angol weboldalakat olvastam és kiszótáraztam mindent, vagy ha eszembe jutott egy szó és érdekelt akkor rákerestem
2016. márc. 8. 19:30
 3/7 anonim ***** válasza:
2016. márc. 8. 19:49
 4/7 anonim ***** válasza:
9%
Nehogy már szavakat magolj! Nem szavakat kell tanulni meg nyelvtant tanulni, hanem NYELVET tanulni! Olvasni legfőképpen, meg filmet nézni, játékokat játszani, szótározva nem listákat, hanem a valódi nyelvhasználatban előforduló szavakat, kifejezéseket, majd ezeket használni társalgásban, jobb híján akár magaddal is, vagy ha utatba akad külföldi, de akár magyar angolul tudó barát is, és írni kommentet, naplót, chatet.
2016. márc. 15. 23:56
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
Be kell maggolni és kész.
2016. márc. 16. 21:26
 6/7 anonim ***** válasza:
Én pár éve szókártyázom, napi 2 (!) szóval. Ez nem tűnik soknak, de kb. 1500 szókártyám van már, és folyamatosan pörgetem a régieket is. FONTOS: a kártyákra példamondatot is kell, ne csak a szót magát!! Én sokszor a kiírt példamondatokat jegyzem meg, melyek gyakran hasznos kifejezések. Látványosan bővült a szókincsem, mindennap olvasok valamit, az ismeretlen szavakat kiírom, abból lesznek a kártyák.
2016. márc. 16. 21:58
 7/7 anonim ***** válasza:
Én is hasonlóan kártyáim vannak és már közel 3000. Ez a legjobb módszer kétségetelenül. LA la la.
2016. márc. 16. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!