Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol 6. osztályos feladat?

Angol 6. osztályos feladat?

Figyelt kérdés

Recipe – hot cross buns. Fill in the gaps.

Heat some milk in a small saucepan until it's very warm, (1) ... the warm milk in a bowl and (2) ... yeast over it. Stir constantly. Add sugar, salt, butter, cinnamon, nutmeg and eggs. (3) ... the dough for about 5 minutes. (4) ... currants or raisins and (5) ... the dough for 45 minutes. Grease a baking pan, divide the dough into 24 equal pieces, (6) ... each portion into a ball and place them on a baking sheet. (7)... a deep cross on their tops, (8) ... them with egg white and put in the oven. Bake until golden brown. Mix together the ingredients of the glaze, and (9) ... the buns with it in a cross pattern. Serve them warm, if possible.

A: po-st-k-a-p-sh-c-ba-br

B: a-m-k-a-l-w-c-p-br

C: pu-m-k-p-l-sh-st-br-s

D: po-sp-k-a-l-r-c-br-br

2016. febr. 27. 14:33
 1/4 anonim ***** válasza:
Hol akadtál el? Mi a probléma?
2016. febr. 27. 15:22
 2/4 anonim ***** válasza:

Ez így volt megadva, szavak nélkül, csak kezdőbetűkkel? Eleinte nem is értettem merre-meddig.

Nem olyan nehéz ez, kapd össze magad. Nyilván recepteket tanultatok, szedd elő a szótárt vagy a szószedetet. Mit lehet egy tejjel csinálni? Önteni - máris kiesett a B és a C. Keresd meg a szót, hogy rászórod az élesztőt, és rögtön kiderül, hogy A vagy D. Sok sikert! :)

2016. febr. 27. 19:53
 3/4 A kérdező kommentje:
De nekem a legfőbb problémám,hogy önmagában a szót se tudom ..mert nem tudom milyen betűket kellene kipótolni:( ..és a tanárunk nem is adott még ilyen feladatot..csak azt mondta ezt még meg kellett volna csinálni az órán de nem jutott rá idő és csináljuk meg,és így nyilván a szavakat se írtuk még ki ...szerintem ezeket következő órán fogjuk.. de elég szigorú a tanárunk..az egyik osztálytársamnak nem volt kész a házija és rögtön egyest is adott..
2016. febr. 28. 00:51
 4/4 anonim ***** válasza:

Oké, de csak van valami tankönyv, munkafüzet, amiből tanultok. Ott receptes olvasmánynak lennie köll, a munkafüzet végén ott szokott lenni a szószedet... vagy a tankönyv végén. Abból azért nem lehet olyan nehéz kiszedni a Neked kellő szavakat. Persze, vagyon munka vele, no de ha meg akarsz tanulni egy nyelvet...

Egy pici segítség. Tippjeim szerint szerepelnie kellene pl. ezeknek a szavaknak:

add, knead, pour, put, sprinkle, roll, cut, bake, stir, mix, brush, leave...

szótározgasd ki a szavakat, és fejtsd meg, hogy A vagy D.

2016. febr. 28. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!