Mennyi idő alatt és hogyan tudnék megtanulni finnül?
A Helsinki egyetemnek van egy elég jó kezdő kis kurzusa, 10 fejezetből áll, azon belül több leckével, azt tudom ajánlani bemelegítésnek. Telefonos alkalmazás a Finn FUn Easy Learn ami rengeteg szót tud neked adni, viszont nincsenek benne mondatok vagy más, tehát nem tudod befoglalni mondatokban. A másik meg telefonra a Memrise, ahol belekezdhetsz a Suomen Mestariba akár, tök alapoktól, ami a legjobb finn tankönyv. Angolul lesz. Van egy olyan is, hogy Finnish, de azt az én telóm nem vitte pedig nagyon jó!
Aztán könyvtárakból is lehet ám profitálni, pl Országos Idegennyelvűből van finn társalgási könyv, meg több tankönyv is, van magyar is, de elég régi. A másik jó pedig a Kieli käyttöön, én abból tanulok, az nagyon jó szintén, de az tiszta finn, tanár nélkül nem értenéd szerintem :/ ha pesti/szegedi vagy olyan nagyvárosban laksz, ahol van az egyetemnek finn szakja, akkor próbáld be esetleg a harmadéves, MA-s diákokat, hogy baráti áron magánóra. Az lenne a leghasznosabb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!