Nyelvvizsgán pontlevonás, ha vki nem olvas újságot, nem sportol vagy egyéb "negatívumokat" mond magáról? Kevesebb esélye van?
13:02-es vagyok... nem mondtam, hogy az érettségi és a nyelvvizsga ugyanazon szinten vannak! Csak szemléltettem a kérdezőnek, hogy nem kell görcsösen ragaszkodni az igazsághoz.. Egyértelmű gondolom az illető számára is, hogy ha az adott (pl. sport) tételt húzza, nem fog az egészségügyről beszélni.. adtunk többen is tanácsot, hogy hogyan vághatja ki magát a kellemetlen kérdés alól (füllent valamit, és itt jött a képbe a példám).
ha jól értettem ő attól félt, hogy majd megkérdezik sportol-e ill. szabadidejében olvas-e, valószínű nem szokott, de vizsgán nem feltétlen érdemes 'nem, nem szoktam' választ adni, célszerűbb az idő miatt is 2-3 mondatban lerendezni valami kisebb füllentéssel, persze csak olyannal, ami nem tér el a témától.
Remélem érthető így már minden!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!