Nyelvvizsgán pontlevonás, ha vki nem olvas újságot, nem sportol vagy egyéb "negatívumokat" mond magáról? Kevesebb esélye van?
akkor van kevesebb esélyed, ha nem tudsz folyamatosan beszélni.
ha nem tudsz egy külföldi utadról beszélni, akkor inkább ne mondd, hogy jártál már külföldön, ha azt kérdezik.
az h nem sportolsz, nem negatívum, de ha megkérdezik, hogy sportolsz-e, ne csak annyit válaszolj, hogy nem, hanem pl. nem szoktam sportolni, helyette inkább olvasok a szabadidőmben, pl. xy könyveit nagyon szeretem, az utolsó amit tőle olvastam az a ....
Nahh nyelvvizsgán hazudni kell...
Senki se fog utánanézni annak, hogy mennyire igaz az amit mondasz, hanem azt nézik, hogy hogyan beszélsz. :)
semmi pontot nem vonnak le se nyelvvizsgán, se érettségin, ha nem az 'igazat' mondod..
osztálytársam érettségin 'mutasd be magad' tételt húzta, a szőke-kék szemű, kicsit duci lány úgy jellemezte magát, hogy magas, sportos, barna hajú és szemű.. persze mindenki látta, hogy nem az, de ment tovább a párbeszéd, nem állították le, hogy nézzen tükörbe.. utólag mosolyogtak rajta, talán közben is, de semmi hátránya nem származott belőle.. ez jutott eszébe és kész :)
ha nem sportolsz, nem olvasol, hobbinak nyugodtan mondhatod az állatokat, barátokkal való pletyizést, főzést, házimunkát.. nem fognak elmenni hozzátok és megkérdezni anyut-aput hogy valójában mit szoktál csinálni. :) a lényeg, hogy beszélj!
persze megkérdezhetik, szoktál-e olvasni, válaszold arra azt, igen, de csak a kötelezőkre jut időd a suli miatt, ezt és ezt olvastad utoljára, vagy egyszerűen mond azt, hogy nem, nem szoktál, max újságot, szabadidődben inkább vásárolsz :) akkor kérdeznek mást, ha pont a sportot, füllents nyugodtan,hogy jársz hetente 2x úszni és jógázol mert egy barátod ajánlotta, aki így tartja formában magát. neked bevált, neked tetszik, kész - pont, kimerítő válasz.
sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!