Angol feladat! Segítesz? "Csak" össze kell kapcsolni mondatszerkezetileg a mondatrészeket a definícióikkal.
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Azt a feladatot kaptuk, hogy a definíciókat kössük össze - mondatszerkezetileg - bárhogyan, hogy abból egy értelmes mondatot kapjunk. Eleve egy vagy két szavas választ kellene .....-ra írni, de az is meg van engedve, hogy egy kicsit átalakítsuk a mondatot.
Én sokat törtem a fejem rajta és volt ahol sehogy sem jutott eszembe a megoldás, vagy ami oda illene...
Segítenétek?
A doksi:
(az xxxxxx-et már én tettem bele, mert úgy láttam hogy azok egy "csoportba" tartoznak)
The accident insurance is against injury or death caused by an accident.
Így gondoltad? Milyen szintű angol ez?
Szia!
Ez business english és a fősulin éppen középfokra készülünk...
hát, kb így, de szerintem nem igazán jó most ide az "is"- mert a "be against sg" jelentése "ellenez, rosszal valamit, nem helyesel vmit"
Írtam a végére a pár megoldást, ami szóba jöhet, de hát ebben sem vagyok 100%...pl:
biztosítást köt vmre = insure sg against sg
megóv/megvédelmez vkt vmtől = protect sy from/against sg
Tehát:
1. The accident insurance "insure (you?)" against injury or death caused by an accident
Ugyan már! Semmi gond!
Azért köszi, hogy próbálkoztál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!