Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ti mennyit ertettek meg egy...

Ti mennyit ertettek meg egy angol nyelvu filmbol felirat nelkul?

Figyelt kérdés

Kb.

Es milyen szinten vagytok angolbol

2016. febr. 14. 19:05
 1/4 anonim ***** válasza:

Ezt [link]

C1-re csináltam meg előbb. Közepes sebességet értem meg viszonylag tűrhetően, ami hírek természettudományos, realitis adókon adott műsorokat takar.

Az igazi nyelv ennél jóval gyorsabb ami miatt jobban összeolvadnak a szavak és a sokféle akcentus is megnehezíti az megértést, ráadásul gyakori a szleng,idióma és idiómatikus kifejezések használata.. Még van hova fejlődnöm..

Az írás és beszéd viszont nehezebben megy..talán B1.

2016. febr. 14. 20:11
 2/4 anonim ***** válasza:
Nekem felsőfokú nyelvvizsgám van, általában probléma nélkül értem az egész filmet, max nagyon nehéz akcentus, vagy tudományos nyelvezet tud bekavarni, de általában ilyenkor is elég csak visszapörgetni és meghallgatni az adott részt még egyszer.
2016. febr. 17. 21:27
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem attól függ, miről van szó. Sorozatokat szoktam nézni angolul, vannak, amikből kb. minden szót megértek, és vannak, amik nehezebben mennek. Főleg attól függ, a szereplők milyen akcentussal, milyen gyorsan, mennyire hadarva beszélnek. Pl. a Supernatural sorozatot szinte 100%-ban értem, meg a legtöbb BBC soroztatot is (kivéve a Sherlockot, amikor elkezdi a "deduction"-t. Akkor elvesztem a fonalat :D)

Amúgy első éves anglisztikás vagyok.

2016. febr. 18. 13:32
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
mindent. 30 eve elek angol nyelvu orszagban, regen megtanultam mar angolul.
2016. febr. 28. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!