Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi a különbség a C1-es és a...

Mi a különbség a C1-es és a C2-es nyelvvizsga között?

Figyelt kérdés

Mind a kettő a felső fokú kategóriában van. Mennyivel nehezebb a C2 és miért van az, hogy míg a C1-et "tömegesen" le lehet tenni, addig a C2-t kérvényezni kell, hogy jöjjön valami vizsgabizottság Budapestre, mert vizsgázni szeretnél?

(a meglévőeket hallott információk alapján tudom)

2016. jan. 25. 16:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
8: Némelyik magyar nyelvtanáron a középfok sem látszik meg. C2-es nyelvvizsgázott egyetemi nyelvtanárok között is ritka.
2023. jan. 8. 08:33
 12/13 anonim válasza:
24 éves vagyok, és ha szeretném elérni a C1 vagy C2 szintet, mennyi idő lenne szerintetek? :)
2023. jan. 10. 02:01
 13/13 anonim válasza:
100%

12: Ez sok mindentől függ. Elsősorban figyelembe kell venni hol tart a szókincsed, de fontos a kiejtés, és, hogy mennyire hasonlít a beszéded egy anyanyelvűére (megfelelő hangsúlyozás, beszédritmus, kifejezések stb.)

Én azt tudnám javasolni, hogy nézz sok sorozatot és filmet, eszméletlen mennyivel többet segít, mint egy tankönyv(bizonyos szint fölött)

De természetesen nem kell megijedni a feladattól, az is lehet, hogy már rég ott tartasz csupán nem gondoltál rá, vagy nagyon közel vagy, csak egy kicsit csiszolni kell még.

Van több ismerősöm C1-el, nekem is van, nem kell világmegváltó angoltudásnak elképzelni, tölts ki szintfelmérőket és annak megfelelően fejleszd tovább magad, ha pedig azt mondják az okosok, hogy ez bizony C1, akkor hajrá :)

2023. febr. 22. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!