Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi a különbség a C1-es és a...

Mi a különbség a C1-es és a C2-es nyelvvizsga között?

Figyelt kérdés

Mind a kettő a felső fokú kategóriában van. Mennyivel nehezebb a C2 és miért van az, hogy míg a C1-et "tömegesen" le lehet tenni, addig a C2-t kérvényezni kell, hogy jöjjön valami vizsgabizottság Budapestre, mert vizsgázni szeretnél?

(a meglévőeket hallott információk alapján tudom)

2016. jan. 25. 16:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%
A C2 jóval magasabb szintű, gyakorlatilag "professzionális" szint, amit azt jelenti, hogy árnyaltan ki tudod magad fejezni, sőt, több regiszternek a nyelvi szabályait ismered (pl. tudod, milyen egy baráti beszélgetés, de egy hivatalos levelet is meg tudsz fogalmazni, tudod, hogy kell felszólalni egy tárgyaláson stb.).
2016. jan. 25. 16:59
 2/13 anonim ***** válasza:
96%
A C2 az anyanyelvi szint. Aki második (harmadik, sokadik...) nyelvként tanul egy nyelvet, arról feltételezik, hogy nem anyanyelvi beszélő és így C1 a szintje. A C2 azt jelenti, hogy annyira penge vagy, hogy mind megértés, mind kommunikáció szintjén nulla, azaz nulla nehézséged van. Ahhoz, hogy anyanyelvi szintűnek nyilvánítsanak, kemény vizsgán kell megfelelni.
2016. jan. 25. 17:00
 3/13 anonim ***** válasza:
60%

C2-es szint a gyakorlatban akkor érhető el, ha egyik szülőd külföldi, és tőle tanultad gyerekkorodban a nyelvet, vagy ha nagyon sok évet külföldön tanul valaki, pl. középiskolát ott végzi.

Aki ennyire tudja az idegen nyelvet, annak már nem fog számítani, hogy papírja legyen a C2-ről. :)

Szerintem felnőttként már nem is érhető el ez a szint. Lehet hogy sok gyakorlással, és egy C2-es vizsga típusfeladatainak ismeretében előfordulhat, hogy végül átmegy az adott vizsgán az illető, de az már messze nem ugyanolyan, mint aki gyerekként sajátította el.

Másrészt, nem hinném, hogy Magyarországon túl sok vizsgáztató tanár lenne, aki C2-es szinten beszélné a nyelvet, mert az már talált volna magának valami sokkal jobb állást külföldön :)

2016. jan. 25. 19:58
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz! :)
2016. jan. 26. 20:10
 5/13 anonim ***** válasza:
61%

A C2-es nyelvvizsga sem egyenlő az anyanyelvi szinttel.

Onnan is van még hova fejlődni. Ha jól tudom egy ilyen nyelvvizsgán kötelezően kell lennie egy anyanyelvű vizsgáztatónak.

2016. febr. 6. 21:30
 6/13 A kérdező kommentje:
Értem.
2016. febr. 12. 07:39
 7/13 anonim válasza:
100%
Vicces, de aC1 vizsga sem biztos egy angliai születésünek itt M.o-on! 15 év után apuka hazajött a kint született gyermekével és a Rigó utcában nem kapta meg a C1-et. A ragozáson és mondatszerkezeten elcsúszott:)
2017. nov. 9. 13:50
 8/13 anonim válasza:
88%
Én úgy tudom, hogy a nyelvtanári mesterképzésben a tanároknak C2-es belső nyelvvizsgát kell tenniük az egyetemen. Én azt hallottam, hogy a C2 nyelvvizsgában nagyon sok szaknyelvi szó van, és ezért nem könnyű ennek a nyelvvizsgának a letétele.
2020. ápr. 20. 13:14
 9/13 anonim válasza:
88%

Azért nem kell úgy tenni, mint ha elérhetetlen a "C" szint...

Én végig abban a tudatban voltam, hogy valami B1-B2 szinten beszélek angolul, erre szeptemberben kitöltöttem egy rigó C1 szintfelmérőt, és 80%-ot értem el rajta, és a novemberi nyelvvizsgámon, amire semmit se készültem, pont ugyan annyit. Azóta megnéztem egy cambridge szintfelmérőt, az lett az eredmény, hogy C2 szinten vagyok. Nem éltem soha külföldön, semmilyen nyelven sincs szakmai szókincsem, és természetesen nem angol az anyanyelvem (7 évesen kezdtem el tanulni). Félre ne értsetek, a legtöbben a korosztályomból (16 vagyok) közel se így tudnak angolul, de szerintem ha nekem sikerült bárki elérheti ezt a szintet, közülük is, mindenki közül is.

2020. máj. 19. 20:09
 10/13 anonim ***** válasza:
9: Mese. A C2 szint az (lenne), hogy idegen nyelven tudományos tanulmányokat tudsz írni X szakmai témában, és mondjuk kapásból, hallás után fordítasz helyesen egy 19. századi költeményt.
2023. jan. 8. 08:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!