Mi a különbség a C1-es és a C2-es nyelvvizsga között?
Mind a kettő a felső fokú kategóriában van. Mennyivel nehezebb a C2 és miért van az, hogy míg a C1-et "tömegesen" le lehet tenni, addig a C2-t kérvényezni kell, hogy jöjjön valami vizsgabizottság Budapestre, mert vizsgázni szeretnél?
(a meglévőeket hallott információk alapján tudom)
C2-es szint a gyakorlatban akkor érhető el, ha egyik szülőd külföldi, és tőle tanultad gyerekkorodban a nyelvet, vagy ha nagyon sok évet külföldön tanul valaki, pl. középiskolát ott végzi.
Aki ennyire tudja az idegen nyelvet, annak már nem fog számítani, hogy papírja legyen a C2-ről. :)
Szerintem felnőttként már nem is érhető el ez a szint. Lehet hogy sok gyakorlással, és egy C2-es vizsga típusfeladatainak ismeretében előfordulhat, hogy végül átmegy az adott vizsgán az illető, de az már messze nem ugyanolyan, mint aki gyerekként sajátította el.
Másrészt, nem hinném, hogy Magyarországon túl sok vizsgáztató tanár lenne, aki C2-es szinten beszélné a nyelvet, mert az már talált volna magának valami sokkal jobb állást külföldön :)
A C2-es nyelvvizsga sem egyenlő az anyanyelvi szinttel.
Onnan is van még hova fejlődni. Ha jól tudom egy ilyen nyelvvizsgán kötelezően kell lennie egy anyanyelvű vizsgáztatónak.
Azért nem kell úgy tenni, mint ha elérhetetlen a "C" szint...
Én végig abban a tudatban voltam, hogy valami B1-B2 szinten beszélek angolul, erre szeptemberben kitöltöttem egy rigó C1 szintfelmérőt, és 80%-ot értem el rajta, és a novemberi nyelvvizsgámon, amire semmit se készültem, pont ugyan annyit. Azóta megnéztem egy cambridge szintfelmérőt, az lett az eredmény, hogy C2 szinten vagyok. Nem éltem soha külföldön, semmilyen nyelven sincs szakmai szókincsem, és természetesen nem angol az anyanyelvem (7 évesen kezdtem el tanulni). Félre ne értsetek, a legtöbben a korosztályomból (16 vagyok) közel se így tudnak angolul, de szerintem ha nekem sikerült bárki elérheti ezt a szintet, közülük is, mindenki közül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!