Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hány pontot kaphatok erre a...

Hány pontot kaphatok erre a levélre?

Figyelt kérdés

20 pontos a levél, 160-200 szavasnak kellett volna lennie, én kb.110 szót írtam, megvolt adva 3 pont és az egyikről nem írtam. A címzést, az elköszönést, meg a formai követelményeket betarottam és nyelvtani hibáim se nagyon szoktak lenni.

Szerintetek mennyit kapok rá?

2016. jan. 16. 18:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
68%

13-14 ?

Javítási útmutatótól függ, én legfeljebb egy 3-ast adnék erre. kb 32%-kal kevesebbet írtál, mint kellett volna, a tartalmi követelmények 1/3-adát sem teljesítetted. Emellé jönnek az esetleges hibák, stb.. szóval igen. Kb 13 max 14 pont szerintem.

2016. jan. 16. 18:30
 2/12 anonim ***** válasza:
51%
Nyilvánvalóan nullát, semmi mást nem kaphatsz, hiszen nem oldottad meg a feladatot! Ez nem kérdés. A címzés meg az elköszönés semmit nem számít. Matekmumusnak hogy jött ki az általa kevesebb mint egyharmadnak nevezett teljesítményre 2/3-os pontszám? Gyűjtsd a húszezer forintot a következő nyelvvizsgádra.
2016. jan. 16. 18:34
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nagy valószínűséggel megsem nézik, lehúzzák az egészet mert nem érted el a minimum 160 szót.
2016. jan. 16. 18:51
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Srácok, nem tudjuk, hogy ez milyen levél / vizsga volt. Igen, persze nyelvvizsgán ezt durvábban veszik (valószínűleg nincs meg), de egy sima dolgozatnál azért egy 2-est megér..

Az meg, hogy a 2/3-adot elírtam 1/3-nak..hát bocsánat, elő fordul. :D

2016. jan. 16. 19:10
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Kétlem, hogy megérne egy 2-est, hiszen ő maga írta, hogy se a pontszámot nem teljesítette, se a 3 megadott pontot ami alapján haladni kell a levél szerkesztésénél.
2016. jan. 16. 19:12
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Csakhogy ez nem dolgozat volt, hanem nyelvvizsga, ott van a hívószavak közt.
2016. jan. 16. 19:16
 7/12 Origó Nyelvvizsga ***** válasza:
63%

Kedves Kérdező!

A fogalmazás javítási elve egy kicsit összetettebb annál, hogy a kérdésedre így, látatlanban egyszerű választ lehessen adni.

Ha a leveled helyes, akkor még hiányosan sem kapsz nulla pontot, hiszen attól, hogy több mindenről nem írtál, sok mindenről még írhattál, azaz tartalmilag teljesítetted a feladat egy részét. Azonban egy leírás alapján nem lehet megmondani, hány pontot ér a fogalmazás, hiszen ez mindig attól függ, mennyire volt helyes nyelvtanilag, szókincsileg, összefüggéseiben stb.

Ami biztos: nulla pontnál biztosan többet ér ;)

Üdvözlettel:

Origó-csapat

2016. jan. 17. 10:53
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek! Remélem 5-6 pontot azért kapok a levélre, mert a fogalmazásom nagyon jól sikerült. Pannon nyelvvizsgát csináltam, nem tudom hogy ott mennyire lehetnek szigorúak.
2016. jan. 17. 11:05
 9/12 anonim ***** válasza:
36%
A 7-es válaszolónak: semmi közöd az itk nyelvvizsgaközponthoz, nem értesz a vizsgáztatáshoz, nem tudom, mért adod elő bennfentesként magad, a gyakorikérdések stábja helyében én ilyen felhasználónevet el sem fogadnék, mert az együgyü embereket félrevezetheti. A megadott 3 pontból semmit nem teljesített, tehát nem teljesítette a feladatot. Ha a feladat teljesítése nulla, akkor az egész feladat értékelhetetlen. Nem adhatnak pontot egy bármilyen szövegre, legyen az tökéletesen helyes, mert nem az volt a vizsgafeladat. A kérdezőt nem is értem: hogy jutott eszedbe a kitűzött feladatpontokat figyelmen kívül hagyni, és mire gondolsz, amikor azt mondod, hogy jól sikerült a levél? Ha a Petőfi a tételed, akkor akármilyen jól beszélsz Arany Jánosról, nulla pont, ez nem vizsgaközponti szigorúság kérdése. A vizsgaközpontok egységes elvek alapján, állami felügyelet mellett működnek, csak így lehetnek akkreditáltak.
2016. jan. 17. 12:39
 10/12 Origó Nyelvvizsga ***** válasza:

Kedves 9-es válaszoló!

A kérdező azt írta kérdésében, hogy az EGYIK szempontról nem írt. A másik kettőről igen. A kérdést így válaszoltuk meg, méghozzá a legilletékesebb helyről :)

2016. jan. 28. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!