Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan tudnám az angol szavaka...

Hogyan tudnám az angol szavakat a jelentésükhöz kapcsolni?

Figyelt kérdés

Már régebben felfigyeltem erre, hogy sok angol szót ismerek, de a nagy részüknek nem tudom a magyar jelentését.. Ha esetleg rákeresek fordítóban, akkor 90%-ban előjön a "jaaaaa, hát tényleg" effektus, miszerint valamikor, valamiért én ezt megtanultam, csak valamiért eltűnt az agyam valamelyik sötét szobájában (túl sok a 'vala', tudom.).

Mivel nyáron tervezek középfokúzni, ezért nem ártana már elkezdeni gyakorolgatni, de nagyon nincs türelmem-kedvem a már egyszer megtanult (vagy valahonnan megjegyzett) angol szavakat ismét beseggelni.. Bár gondolom úgyis ez lesz a vége..

Van esetleg valami más, alternatív megoldás?

2016. jan. 13. 18:42
 1/2 anonim ***** válasza:

Ez sajnos előfordul, ha valamit nem használsz, az agy elteszi passzív memóriába (ismerős, de nem tudod mit jelent), majd később kb teljesen elfelejted.

Amúgy annak, hogy ismersz egy szót, nem feltétel nélküli velejárója, hogy tudod a magyar jelentését / jelentéseit, mert előfordulhat, hogy egy szót sok más kontextusban is használnak, nekünk meg külön-külön szavaink vannak rá.

Ha tudod mikor kell / lehet használni, az bőven jó :D

2016. jan. 13. 18:46
 2/2 anonim ***** válasza:
Velem sűrűn előfordult, amit az első írt. Olyan mondatokat használok, amikről csak egy kis fogalmam van, hogy mit jelenthet egészében. :D Azt tudom, hogy mikor, milyen szituációra lehet használni. Pont elég. De tényleg.
2016. jan. 14. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!