Egy 4 hetes nyelvtanfolyamon (hetente 2x, alkalmanként 3x 45 perc) mennyire lehet jól megtanulni egy nyelvet? Vannak előismereteim, van némi fogalmam a nyelvtanról, néhány szót is tudok, szóval nem kezdeném nulláról.
Igazából nem sokat. Bemutatkozás, köszönés, néhány a legfontosabb témakörök közül. Azt felejtsd el, hogy 4 hét alatt heti 6 tanórával különösebben magadévá teszel egy nyelvet. Ennyi idő alatt még csak "ismerkedni" kezdesz az adott nyelvvel. Alalmanként kb. egy leckével számolhatsz, az 8 lecke egy kezdő tankönyvben mondjuk. És akkor az már egy elég tempós haladás, hiszen szavakat, nyelvtant is kell tanulni közben, gyakorolni kell. Szóval a heti 6x45 percen kívül még nyilván van otthoni meló is.
Mondom, ennyi idő alatt elkezdesz ismerkedni a nyelv logikájával, dallamával, ilyesmi.
Két hete voltam német alapfokú vizsgán. Középsuliban tanultam négy évig, aztán hat év kimaradt. Vizsga előtt hetekig tanultam intenzíven, csináltam próbafeladatokat is. A vizsga nagyon kemény volt, nehezebb, mint a próbafeladatok.
Itt a mintateszt. Ha ezt valaki megcsinálja négy hét után heti 6x45 perc tanulással, akkor megeszem a kalapom!
Én ennél sokkal többet tanultam a vizsga előtti 4 hétben úgy, hogy szavakat már nem is tanultam, csak olvastam, magnóztam, és feladatokat csiáltam, mégsem vagyok biztos benne, hogy sikerült a vizsgám.
Nézzétek meg a szövegértések szókincsét! Nem egyszerű alapfokhoz képest! Az alapfokú nyelvkönyv szövegei semmi gondot nem jelentenek nekem, de a vizsgafealdatok igencsak feladták a leckét.
Középszintre is meglehet tanulni egy nyelvet így nulláról. Én meg tudnék. Feltéve:
-egyedül vagy a tanárral
-nincs más dolgod, és az órákon kívül is sokat és JÓL tanulsz
-tudsz már valamilyen más idegen nyelvet (az első idegen nyelvet a legnehezebb tanulni, utána minden rá következő egyre könnyebb, tudni kell hogy kell tanulni)
-plusz még egy-két trükk
Ez 18 óra ha tudsz számolni...
De alap hogy nem ott tanulod meg hanem otthon tanulod meg, ezek inkább csak konzultációs időpontok mondjuk egy magántanárral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!