Mit tanácsolnátok, hogyan javítsam az angol tudásomat?
Sziasztok! A tanácsotokat szeretném kérni.
Középfok feletti szinten vagyok angolból. Jó a kiejtésem, gazdag, választékos szókinccsel folyamatosan tudok beszélni, már egyre többször akár komolyabb témákról is. A hallott szövegeket jól megértem, ha szépen beszélnek és nem hadarnak.
Sokszor kapom a visszajelzéseket, hogy jól beszélek és én is érzem, hogy jól megy a nyelv. De van két dolog, amivel úgy érzem, hogy még problémáim vannak.
Az egyik az a nyelvtan. Sokszor vétek kisebb-nagyobb nyelvtani hibákat. Ezek szerencsére nem akadályozzák a megértést, de én mégis szeretnék helyesen beszélni.
A másik dolog problémám pedig az, hogy sokszor azt veszem észre, hogy "magyarosan" fejezem ki magam.
Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy ti mit tanácsolnátok, hogyan javítsam a nyelvtanomat illetve mit tegyek azért, hogy „angolosabban” tudjak fogalmazni?
Vagy ezek olyan dolgok, amik majd maguktól kifejlődnek? Ne aggódjak, csak legyek türelmes? :)
Az első válasz hülyeséget tanácsol. A nyelvtani problémákkal igenis kell foglalkozni ezen a szinten, főleg ha felső szintre akarsz lépni. Ezek tisztázára ajánlom, hogy szerezz be egy jó nyelvtankönyvet (mint pl. az English Grammar in Use Raymond Murphy-től) és azt elejétől végéig nézd át.
A magyaros beütés (azaz hibás) angollal meg azt tudsz kezdeni, hogy megbízható forrásból nézel magadnak kifejezéseket, igyekszel megérteni őket (nem kell lefordítani, csak megérteni - mondjuk a Cambridge online szótárának segítségével) és idővel kialakul majd egy külön stílus / szóhasználat az angol beszédre. Az Oxford szokott kiadni könyveket, amelyek direkt az idiómákat gyűjtik ki ("while the iron is hot", "cut to the chase", stb.).
Ha már az angol kifejezéseket szinonímának tekinted és nem kell magadban lefordítanod őket, akkor jó úton jársz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!