Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az angol, német olasz nyelvtud...

Az angol, német olasz nyelvtudás mennyire gyakori?

Figyelt kérdés
2015. dec. 7. 14:22
 1/5 anonim ***** válasza:

Én pont ezt a három nyelvet tanulom/beszélem :D

Egyébként az angol-német párosítás a leggyakoribb, az már eleve ritka, hogy valaki kettőnél több nyelvet beszéljen. Ha mégis 3. nyelvet választ valaki, akkor viszont az elég nagy valószínűséggel egy latin nyelv, francia, spanyol, vagy olasz, úgyhogy én nem gondolom, hogy olyan hűde nagy ritkaság lenne.

2015. dec. 7. 14:44
 2/5 A kérdező kommentje:
Azért még a szláv nyelvek is ott vannak, de igen, az újlatin nyelvek valószínűbbek.
2015. dec. 7. 14:53
 3/5 anonim ***** válasza:
En angolul olaszul beszelek, franciat meg tanulom :) szerintem az angol nemet olasz a leggyakoribb trio egyebkent.
2015. dec. 8. 23:42
 4/5 A kérdező kommentje:
Na és milyen a francia az olasz után? Mennyivel nehezebbnek saccolod és a nyelvtan mennyire fedi egymást, mennyire vannak meg azok a szerkezetek a franciában, mint az olaszban? Csak azért, mert nagy álmom a francia, majd egyszer a jövőben belevágnék, de előbb az olaszt szeretném megtanulni.
2015. dec. 9. 09:04
 5/5 anonim ***** válasza:
Nyelvtanilag mondhatni szinte ugyanaz, a ragozások kulonboznek de a logikaja ugyanaz. Amugy szerintem sokkal nehezebb mint az olasz, mert kevesbe atlathato.
2015. dec. 15. 23:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!