Diplomamentősök! Ti elégedettek vagytok az oktatás színvonalával?
Létezett valami szintén EUs lové ami alanyi jogon pályázható volt.
Azon voltam és vicc!
Mivel a diploma mentőnél vissza kellene szépen csengetni így bele se vágtam.
Szolnokon tartotta egy helyi nyelviskola aki szeződött magántanárokkal, de a nyelviskola is úgy "kapta" a megbízást egy pesti sulitól.A szerződésen 1tanóra ára horror volt, 45perc tanórába beletartozott a tanár előkészülete is.60órás tanfolyam alatt 3 tanárnő volt, ebből egy egész profi kettő majdnem az a szint, mint mi hallgatók!
Gondolom hasonló a diplomamentő is és ugye ha nem sikerül akkor cumi. Ott házi vizsga volt ami nem olyan szigorú de a diploma mentőn ugye a feltétel rendes államilag elismert nyelvvizsga(diploma miatt).
A szomorú csak az, hogy Magyarországon olyan tanárok oktatnak, akik elbeszélgetnek angolul, de valójában nem tudnak rendesen, persze elég sok kivétel van, de többsége nem az. Oktatni oktatnak, de nyomják a nyelvtant nyelvtan hátára, így pedig nem igazán lehet megtanulni angolul.
Kiváncsiságból tavaly beíratkoztam egy nyelvtanfolyamra, eleinte tettem a hülyét, aztán elkezdtem kicsit fitogtatni a dolgokat. Amint elkezdtem választékosan beszélni, vagy előkerült a szleng, már csak a pislogás volt. A viszonylag alap angolt megértették a tanárok, de ha előszedtem olyan szavakat amiket ritkán használunk, vagy olyan volt a mondatszerkesztés, ott vége volt.
Volt egy tanár aki egyik órán helyettesített, ő kivétel volt, vele elég hosszasan beszélgettem, Ő 29 évet élt az Egyesült Államokban, ott született, anyanyelve volt az angol és teljesen más rendszer szerint tanított, hasonlóan mint én, csak ő angolt oktatott, én pedig magyar nyelvet az Államokban.
Én abszolút elégedett vagyok.
Szuper tanárt kaptunk, aki a délutánonként munkában megfáradt csaptatot elképesztő elszántsággal és soha nem lohadó lelkesedéssel motiválja.
A nyelvvizsgázókkal külön foglalkozik (akár óra után is!), és rengeteg felkészítő anyagot és segítséget kaptunk tőle!
Ugyanakkor a velünk párhuzamosan futó csoport meg valami idiótát kapott, aki mint személyiség is elviselhetetlen és mint tanár is csapnivaló. Szerencse kérdése, hogy kihez kerül az ember.
Az ötlet maga jó, a mi esetünkben a megvalósítás is, de mások meg nagyon megszívták. Nem ártott volna előre szűrni az oktatókat, elvégre nem kevés pénzt kell visszafizetni a hallgatóknak, ha nem sikerül időre nyelvvizsgát szerezni, és sajnos sokszor ez nem (csak) a vizsgázók hibája.
De mondom, mi hihetetlenül szuper tanárt kaptunk. Hozzá hasonló normális, felkészült és lelkes oktatóval még fizetős nyelviskolában is ritkán találkozik az ember...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!