Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Kidolgozott Dexam nyelvvizsga...

Kidolgozott Dexam nyelvvizsga témakörei vannak valakinek?

Figyelt kérdés
Nagyon hálás lennék :)
2015. dec. 3. 16:57
 1/2 anonim ***** válasza:

Középfokig semmi szükséged rá. Valószínűleg felsőfokon sem, de ott nem voltam.

Kapsz két szöveget, amiből rövid idő alatt ki kell választanod melyiket akarod. Aztán van kis időd felkészülni hogy egy ~5 perces előadást tarts róla. Jól jönnek az időhúzó 2 mondaton átívelő if would stb szerkezetek. Mikor a vizsgáztatók elé kerülsz (másik terem) már tényleg csak angolul beszélhetsz, kis felvezetés ki vagy mi szeretnél lenni stb. Ezután jön az előadás. Figyelj a partnered előadására is, mert belekérdeznek abba is. Aztán kaptok egy szituációs papírt, rajta bizonyos kifejezések amiknek szerepelniük kell eldöntitek ki kivel van, egyik egyik álláspont szerint érvel a másik a másik szerint. (érveléshez is vannak kifejezések amik jól jönnek) a végén megegyeztek, hogy ok neked van igazad. Bocs a sorrendben már nem vagyok biztos valahol jön egy kérdés, ami valamelyik hivatalos témakörbe tartozik, de ne úgy képzeld el hogy neked arról 15 mondatban kell flottul előadnod magad, hanem úgy hogy milyen egy álommunka számodra, miért? És ezt elmondod 2 mondatban hogy x szeretnék lenni ez jó mert, c,v,b. mit csinálsz szabadidődben? extrém sportokat űzök, mint x.c.v. mert unom az életem. bármi. stb. Igazából annyira alapvető dolgok, hogy nem is kell igazán kidolgozni, mert ha nem tudsz válaszolni rá nem sok esélyed van átmenni. Bocsi :/

2015. dec. 6. 13:38
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2015. dec. 15. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!