Mennyire nehéz az angol DExam C1 (felsőfokú, komplex) nyelvvizsga?
Fel tudtatok rá otthon, egyedül készülni, vagy nyelvtanárhoz is jártatok külön?
Én megvettem ezt a mintafeladatos, CD-s felkészítő munkafüzetet. Szerintetek ezt elég többször átnézni, megcsinálni?
Ti mennyi idő alatt készültetek rá fel?
A vizsga írásbeli és szóbeli részéről tudnátok néhány tapasztalatot, tanácsot, észrevételt, megjegyzést írni?
A humán vagy a reál modult választottátok? Melyiket érzitek nehezebbnek / könnyebbnek (írásbeli és szóbeli szempontjából is)?
Válaszotokat előre is nagyon szépen köszönöm!
Kedves Válaszoló!
Nagyon szépen köszönöm az információkat! :)
Csak egy kérdés: miért 'jobb' választás a humán modul a reál modullal szemben?
Ha komolyan veszed, akkor fel lehet készülni egyedül is. Egy beszélgetőtárs akinek a szintje is megfelel azért kelleni fog, hogy ne ott szólalj meg "először".
A szókincsed legyen remek. Megfelelő szófordulatokkal operálva a beszédkészség sima lesz. A hallás utáni értéshez hallgasd csak a magnókat illetve ha azok túl szárazak, akkor sok külföldi csatorna elérhető már. Lehet hallgatózni.
A vizsga nem nyelvtan centrikus (sőt), tehát írásbelinél is a szókincs és a fogalmazási képességed a döntő.
A modulválasztás rajtad múlik. Te tudod, hogy mik állnak közelebb hozzád.
Viszont én is inkább a humán modult javaslom. Azzal találkozik az ember minden nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!