ANKI féle szókártyás szókincsbővítő programról mi a véleményetek?
Akkor hasznos, ha te töltöd fel a szavakat bele, nem pedig egy előregyártott csomagból tanulsz szerintem. Így például egy tankönyv összes szavát szépen fokozatosan beletöltöd, minden nap foglalkozol vele körülbelül 10-15 percet maximum, és ténylegesen megtanulod. :) Legalábbis nekem ez a tapasztalatom; kell bele egy kis időt fektetni, de megéri.
Szerintem nem bonyolult besaccolni, hogy mennyire tanultál már meg egy szót, mikor kérdezze legközelebb. Ha nem vagy biztos benne, inkább mindig a legközelebbire menj, aztán maximum többször látod :)
Én az otevotnyelv.com-on hallottam a programról, s bár most hibát ír az oldal, hogyha visszatér itt van elég sok hasznos tanács, mindenkinek ajánlom!
1,5 hete tanulok németet napi 30 szó amit betanulok és minden nap ,vegyesen az általam nehezebbnek ,nehezebben memorizált szavakat kiírom,és abból hasraütés szerűen felelevenítem.
3 hónap alatt akarok arra a szintre jutni ,hogy amikor megyek Ausztriába (halőrként dolgozni egy tavon) ,akkor már szóban is tudjam picit gyakorolni,és ne csak bólogatni.
Naponta nagyjából 60-80 percet.Így 9 hónap ankizás után kb 4500 szavas szókincsem van, B2-es nyelvtudással :)
Egy fontos dolog:Ha már meg van a szókincs, inkább kifejezéseket és mondatokat tanulj utána!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!