Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Diplomamentő programról tud-e...

Diplomamentő programról tud-e valaki valami konkrétabbat?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy léteznek-e már olyan emberek aki felvették a kapcsolatot képzőhelyekkel, esetleg el is kezdődött-e a tanfolyam, így lehet nem aktuális a kérdésem, de aggaszt egy dolog.

Konkrétan az, hogy anno amikor lehetett a támopos angol tanfolyamokra jelentkezni én megtettem és megcsináltam egy b2 tanfolyamot. 4 és fél hónapon keresztül minden szombaton ott voltam, és kb. a 3. alkalom után a csoport minden tagjának teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy a képzés célja nem az, hogy bárki megtanuljon angolul hanem hogy az iskola jól járjon a pénzzel, amit ezért kap. A tananyag kevés és színvonalon aluli volt, a tanfolyamon a csoport tagjai nem egy tudásszinten voltak a szintfelmérő ellenére sem, nem volt szóbeli rész pedig elvileg úgy hirdették és a könyvnek is csak egy elég kis részét vettük át.

Nyilván megpróbáltam utána nyelvvizsgázni, de csak az írásbelim sikerült és azt sem kaptam, meg mert olyan típusú vizsgán voltam amin csak egyben adják oda.

Szóval ha valaki tudja, hogy ez most konkrétan mi lesz, hogy ez is ugyanez a bohóckodás, vagy ez talán nem a lehúzásról szól, akkor írja már nekem meg, mert nincs megint felesleges fél évem szórakozni.

Akkor inkább spórolok és elmegyek egy 6 hetes intenzív nyelvvizsga felkészítőre, ahol valóban a nyelvvizsga típusfeladatokkal foglalkoznak és hagyom a francba ezt az egészet. Köszi.

2014. aug. 25. 19:18
 1/3 anonim ***** válasza:

Velem már felvették a kapcsolatot.

Először 24 ember ment szintfelmérőzni, és aki elérte a 60%-ot, az maradhatott, illetve ajánlást adtak neki az óra számra.

"a képzés célja nem az, hogy bárki megtanuljon angolul hanem hogy az iskola jól járjon a pénzzel, amit ezért kap"

Igen a támopos csak a pénzről szólt, és itt is.

Annyi a különbség, hogy sikerdíjas a képzés, azaz akkor kapnak pénzt utánad, ha lesz nyelvvizsgád, vagy sikeresen vettél részt a programban (azaz háromszor megpróbáltad a vizsgát).

Ahol én voltam, ott nem bohóckodás volt még a felvételi sem. Elég kemény, és nem tippelősök voltak a felmérő kérdések is. Többször visszatért, több formában, és tényleg a valós tudást nézték. A szóbeli kicsit gyengébb volt, de csak az "újdonsága" miatt.

DE!

Ha neked csak szóbeli kell, akkor nem hiszem, hogy ez a neked való hely. Keressél egy magántanárt, és hamar feltudtok készülni, hiszen a szóbeli csak "magolás" mindegyik vizsgán.

2014. szept. 12. 11:19
 2/3 anonim ***** válasza:

Itt nem csak fényképes bizonyíték kell az ofának, hanem videó is, és személyesen is megjelennek.

(nekünk már a szintfelmérésnél is jelen voltak)

2014. szept. 12. 11:22
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Nagyjából én is arra jutottam, hogy több sikertelen nyelvvizsga drágább, mint egy kis csoportos nyelvtanfolyam. Sok sikert neked!
2014. szept. 13. 07:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!