Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol tényleg könnyebb a...

Angol tényleg könnyebb a németnél?

Figyelt kérdés
Ha igen miért ?

2015. nov. 29. 15:39
 1/3 anonim ***** válasza:

Mert a német nyelvtan szerkezete több tanulást igényel .

A Institute of Cybernetic Pedagogy at Paderborn intézet (Németország) összehasonlította a francia nyelvű középiskolás hallgatókat, hogy milyen hosszú tanulmányi idő alatt sikerül számára hasonló "standard" szinten megtanulni, eszperantó, angol, német és olasz nyelvenAz eredmények :

2000 óra alatt németül =1500 óra angol nyelv tanulására =1000 olasz tanuló óra (vagy másik újlatin nyelvek mint például a francia) =150 óra alatt pedig megtanul eszperantóul.

A nyelvtani nehézségek melett persze vannak még olyan dolgok amik könyebbé teszik az angol tanulását , pld rengeteg szót már akkor is tudsz angolul ha életedben nem ültél le és kezdtél angolul tanulni. A németben amit nehéznek mondanak a tanulók az a túl sok ragozás . Ugyanakkor a németben a szavaknak nemük van aminek megtanulása megint egy olyan akadály amivel nem szívesen néz szembe a nyelvtanuló .

Én mind két nyelvet tanultam , szerintem azonban ne mkülönösebben nehéz a német mint az angol ...

2015. nov. 29. 17:28
 2/3 anonim ***** válasza:
Az angol se olyan k0nnyű, mint hinnénk. Persze még így is könnyebb a németnél.
2015. nov. 29. 19:11
 3/3 anonim ***** válasza:
Az elején.
2015. nov. 30. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!