Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan kell helyesen levelet...

Hogyan kell helyesen levelet címezni? Németországból Magyarországra!

Figyelt kérdés

Nem hivatalos, baráti, és semmi cégnév nincsen!

(okoskodósok hanyagoljanak)nem vitát szítani akarok,hanem megtanulni!

2015. nov. 27. 19:30
 1/4 anonim ***** válasza:

Szemből a bal felső sarokba (példa):

Alexandra Kovács

Fischermann Strasse 15

11426 Stuttgart

DEUTSCHLAND (igy, nagybetuvel!)

Középre:

Mónika Nagy

Bojtár utca 15.

1224 Budapest

UNGARN (szintén nagybetűvel)

Jobb felső sarokba meg mehet a bélyeg.

[link]

Itt mondjuk nem írják nagybetűvel az országot, de nekem azt mondták kint, hogy naggyal kell.

2015. nov. 27. 19:55
 2/4 A kérdező kommentje:

Ohh de jó!

Köszönöm!Még Sosem csináltam ilyet, és nem tudtam hogyan kell! Köszönöm a választ! 😊

2015. nov. 27. 23:10
 3/4 anonim ***** válasza:

Mivel Magyarországra címezed, nyugodtan mehet a magyar címzésminta szerint is a középen lévő rész (az ideális az, ha a célország címzésmintája szerint írjuk fel a címzettet). Tehát:

Nagy Mónika

1124 Budapest

Bojtár utca 15.

vagy

Nagy Mónika

Budapest

Bojtár u. 15.

1124

a lényeg, hogy az utolsó sorba kerüljön az ország, úgy ahogy az egyes írta, csupa nagybetűvel (kisbetűvel is megértik, de így feltűnőbb, hogy külföldre megyen a levél)

UNGARN

Természetesen, ha úgy írod fel a címet, ahogy az egyes írta, az is teljesen jó, abszolút meg fogja találni a címzettet.

2015. nov. 28. 08:33
 4/4 A kérdező kommentje:
Tök jó információk! Remek, köszönöm! 😊
2015. nov. 28. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!