Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy lehet nagyon jól megtanul...

Hogy lehet nagyon jól megtanulni az orosz főnévragozást?

Figyelt kérdés

Nekem nem nagyon megy..A szavakat viszonylag hamar megjegyzem,meg a nyelvtanban vannak dolgok amik könnyebben mennek,de az említett dolog az nem.Mikor pl. magamtól kell írni levelet,esszét ilyeneket,akkor kevesebb problémám van.Viszont az érettségis meg oktv-s feladatok (pl.lyukas szöveg,meg ilyesmi,szóval ahol "adott" a szöveg),ott nehezebben megy.Szeretném végre úgy tudni azt a ragozást,hogy bármikor meg tudjam csinálni bármilyen feladatban.Hogy a fenébe tanuljam meg?

Nektek is nehéz volt?Hogy tanultátok?(Hadd tegyem hozzá hogy az angol és francia nyelvtannal nincs problémám,oroszból is inkább ez okoz gondot)

2015. nov. 11. 23:18
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Baromi nehéz, rengeteg gyakorlás. Ne keseredj el, a hiba nem a te készülékedben van. Ha OKTV-s feladatokat csinálsz meg esszét írsz, akkor nem lehetsz olyan alacsony szinten!
2015. nov. 12. 00:13
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Így utólag visszagondolva, el sem tudom képzelni, hogy sikerült, igaz, most, hogy már tudom, az nem értem, másnak hogy nem megy. :D

Ahogy az első írja, rengeteg gyakorlás. Nekünk annak idején a tanárnő az első hónapban lenyomta a torkunkon mindazt a nyelvtani anyagot, amit általánosban elfelejtettek megtanítani (nem csak a főnérragozást), heti kilenc óra plusz házi feladatok. A végén a reggeli kakaó helyén is főnévragozási (és egyéb) feladatok táncoltak a szemem előtt. Viszont úgy megtanultam, hogy amíg élek, nem felejtem el. Magold be. Alkalmazd. Megoldasz egy feladatot, mondd ki hangosan, hogy ez ilyen meg olyan eset, azért mert... és olvass, minél többet: újságot, irodalmat, akár gyerekirodalmat is. Ha van lehetőséged nézz orosz adót. (Nálunk csak RTR van, elég uncsi, de legalább orosz:). Sok sikert hozzá!

2015. nov. 12. 09:15
 3/4 anonim ***** válasza:
45%
Én ilyenre mindig azt mondom a drill a jó megoldás, bármelyik haverod egy sörért ír egy rutint, amelyik a bevitt 15 szóból egyet gombnyomásra véletlenszerűen feladva és mellé másik véletlenszerűen közölve egy esetet nyomkodhatod a gombot órákon át. Újabb sörért belerak egy változtatható időfüggvényes automatizálást, és egyre nagyobb frekvenciával adja fel a szavakat, már nyomkodni sem kell. A 15 szó helyett lehet húszezer is, az nem tilos.
2015. nov. 12. 10:56
 4/4 webnyelv ***** válasza:
100%

Egyszerűen gyakorlás, mint minden nyelvnél.

Kifejezéseket, mondatokat kell alkotni, kitalálni, amikben főnevek vannak különböző esetekben.

Célszerű egyszerre csak 1-1 nyelvtani jelenséget gyakorolni (pl. tárgyeset), később egy másikat (pl. részes eset), a kivételekkel, sajátosságokkal együtt (pl. bizonyos betűk kiesése a rag előtt), utána egyszerre a kettőt, egy mondaton belül keverve.

A lényeg, hogy 1-1 jelenséget tanulj meg egyszerre jól használni, ne egyszerre az egész főnévragozást!

2015. nov. 12. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!