Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Orosz nyelvet tanulók tudnátok...

Orosz nyelvet tanulók tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Én most tervbe vettem,hogy belevágok és szeretnék nyelvvizsgát tenni ebből a nyelvből.Mennyire nehéz az angolhoz képest?Mennyi ideig tart intenzív felkészüléssel a középfokú szintig eljutni?Miből tanultok?Mennyi időt?Minden érdekelne ezzel kapcsolatosan.Nagyon szépen megköszönném a válaszokat.
2015. nov. 6. 09:25
 1/5 anonim ***** válasza:
Én annak idején tanultam vagy 9 és fél évig heti 2 vagy 3 órában. Annyira élettől elrugaszkodott volt az egész tananyag, hogy nem tudtam belőle levizsgázni középfokon, pedig a tanulmányaim alatt mindig jeles voltam a tárgyból. Arra kell felkészülni, hogy az angolban számos "nemzetközi" kifejezés van és a tudomány meg a műszaki élet meg minden egyéb tele van angol-eredetű szavakkal, kifejezésekkel, ilyet az oroszban alig találni. A kiejtés a magyar fülnek nagyon selypegő. Persze a már nyilván vannak jobb módszerek és felkészültebb tanárok, úgyhogy nem feltétlenül lesz túlzottan nehéz.
2015. nov. 6. 09:36
 2/5 anonim ***** válasza:
Jóval nehezebb, mint az angol, egész más. Ragozások magolása: ebből áll. De megéri, mert nagyon szép. Minimum két és fél évet igényel, jó tempóban. Tanár kell hozzá. 2 kezdő könyv van a piacon, egyik se igazán jó, de a Kljucs még mindig jobb, mint a Ság za ságom.
2015. nov. 6. 11:35
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat!:-)Kicsit többre számítottam,de sebaj!
2015. nov. 10. 11:58
 4/5 anonim válasza:

Szerintem könnyebb, mint az angol: hasonlít a magyarra a gondolatmenet, érthető a logika, gyakran hangzásból lehet tudni egy-egy ragozást... én nagyon szeretem :D

Шаг за шагом-ból tanulok.

2015. dec. 4. 21:48
 5/5 anonim ***** válasza:

Szeretni lehet, nade azért hangzásból tudni a ragozást ...

Hol tartasz a Ság-ban?

2015. dec. 5. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!