Origo irásbeli eszperantó nyelvvizsgán jóval több mint 20-sort irtam a levélben, olyan 34-et, tele irtam a A4-ES lapot ami be volt vonalazva?
2.3. IRÁNYÍTOTT FOGALMAZÁS
A megadott kettő közül csak egy témáról írj.
Ezt a feladatot valakinek címezve írd meg, s képzeld magad elé az illetőt, miközben fogalmazol.
Összefüggő, életszerű szöveget írj, ne érd be az irányítási szempontok puszta lefordításával.
Igyekezz véleményedet értelmesen, logikusan kifejteni az adott témáról, mert így több pontot kaphatsz fogalmazásod tartalmára, mint az, akinek nincs igazán mondanivalója, és csak betanult szövegeket vagy közhelyeket közöl.
A terjedelem túllépése nem növeli fogalmazásod értékét, bár nem is veszítesz pontot emiatt. Elég, ha csak annyit írsz, amennyi kell, de igényes szókinccsel és mondanivalóval.
Nem érdemes túl sokat szótáraznod. Támaszkodj inkább azokra a szavakra és kifejezésekre, amelyeket már ismersz. Az általad nem ismert kifejezéseket ugyanis nem biztos, hogy jó helyen és a megfelelő értelemben tudod használni.
Kedves válaszoló!
Nekem sikerült az irásbeli, a nyelvtani részéből mindössze 1 pontot vesztettem, viszont tényleg lehetett valami a medvés szövegnél, mert én kb. elejétől végéig tudtam, viszont én is a minimális 8 pontot kaptam meg..érdekes..nekem a szövegértésem, és a nyelvtan lett nagyon erős. Irhatok privit? Én még nem voltam szóbelin , későbbre tettem.
Azért örülök az egésznek, mert egyedül készültem fel segitség nélkül 2 db könyvből kb 4 hónap alatt.
De nagyon sajnálom, hogy neked igy alakult :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!