Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik a legkönnyebb francia...

Melyik a legkönnyebb francia nyelvviszga? B2 szint érdekelne

Figyelt kérdés
Továbbtanuláshoz szükségem lenne pontokra, és egy francia középfokút kellene tennem. Azt szeretném megtudni melyik a legkönnyebb?

2015. okt. 23. 18:52
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem először azt kellene eldöntened hogy egynyelvűt vagy kétnyelvűt akarsz.

Például az Origó kétnyelvű,az akkor jó ha jól tudsz fordítani,jól megy a nyelvtan (van tesztes része) és jól megy az a fajta szövegértés mikor magyarul kell válaszolni de a szöveg francia.

A BME-nél van egynyelvű meg kétnyelvű is szóval ott választhatsz.

De pl. egy egynyelvűnél más feladatok vannak.

Van még sztem TELC is franciából.

Mondom,szerintem azt döntsd el hogy egynyelvű vagy kétnyelvű jó neked és az alapján zárd ki a többet.

Ha pl. a kétnyelvűt nem akarod ,akkor Origó és a kétnyelvű BME kizárva.

Ha viszont jól megy a nyelvtan,fordítás,és kétnyelvűt akarsz,akkor választhatod az Origót.

Van még DELF nyelvvizsga is,de szerintem az nehezebb lehet mint a többi,mert nemzetközileg is elfogadott,Franciaországban is elfogadják.Ezzel csak azt akarom mondani,hogy ha gyorsan kell a nyelvvizsga,akkor sztem nem azt érdemes próbálni.

De ez csak az én véleményem.

2015. okt. 24. 12:43
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha a legkönnyebbet keresed, akkor semmi esetre se a DELF-et válaszd, az a legnehezebb!

Szerintem az ECL a legegyszerűbb.

2015. okt. 25. 01:21
 3/5 anonim ***** válasza:
Bár az ECL-nél külön kell akkreditáltatni, ez egy hátránya, hiába könnyű...
2015. okt. 25. 01:22
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! A helyzet az hogy biztosan egynyelvűt szeretnék, mert a fordítás semmiképp sem az erősségem. Hallottam még a DExam nyelvvizsgáról, ott nincs fordítás és nyelvtani teszt sem, ez csalogató. Valaki tud róla véleményt mondani esetleg?
2015. okt. 30. 15:49
 5/5 anonim ***** válasza:
Azt nem ismerem, de az ECL-en sincs se fordítás, se nyelvtan. Szóval akkor ezek alapján végképp azt ajánlanám neked. Tényleg az az egy hátulütője, hogy akkreditáltatni kell.
2015. okt. 30. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!