Szerintetek a szakképesítés mellé, jó ha tudok 6 nyelvet?
Boltvezető OKJ-m van, kereskedelmi területen dolgoztam eddig (bolti eladó). Mellette nyelveket tanulok, a magyaron kívül ez az 5 nyelv a következő: angol, orosz, ukrán, lengyel és cseh.
Szerintetek ez ér valamit, előnyös, ha tudom ezeket a nyelveket?
Én gyakorlatilag a nyelvtudásomból élek, és ha valamit megtanultam, az az, hogy a kevesebb több. Inkább beszélj 2 nyelvet, de azokat kívül-belül ismerd. 3-4 nyelv már elég ahhoz, hogy kitűnj a tömegből, a 6 már felesleges, és azt az előítéletet keltheti például egy HR-esben, hogy a mennyiség a minőség rovására megy.
Persze nem mindegy, hogy mely nyelvekre specializálódunk, az orosz jó irány, de a többi annyira nem hasznos, kivéve, ha valamelyik országban készülsz dolgozni.
Ha most akarsz elkezdeni nyelvet tanulni, akkor javaslom, hogy használhatóbb nyelvet válassz, ami mégsem elcsépelt. Például a svéddel nagyon jól lehet boldogulni.
Koszi a valaszokat, megy a zold kez!
Utolso ketto: Privatban megirnatok mivel foglalkoztok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!