"Mérlegképes könyvelői szakképesítés" hogy van németül? Számít ennél, hogy lány vagyok vagy fiú?
Figyelt kérdés
2013. jún. 29. 13:16
2/10 A kérdező kommentje:
akkor úgy jó, hogy die Qualifikation zur Bilanzbuchhalter ?
Vagy az ilyen szakképesítést hogy mondják?
2013. jún. 29. 15:35
3/10 anonim válasza:
de igenis számít a nemed, mert a Buchhalter a hímnemű, a Buchhalterin a nőnemű alakja a könyvelőnek
4/10 A kérdező kommentje:
De nem azt akarom mondani, hogy könyvelő, hanem "könyvelő szakképesítés", szóval a végzettségre, mint papírra gondolok...
2013. jún. 29. 16:46
5/10 anonim válasza:
Ezt keresed?...:)
"Bilanzbuchhalterqualifikation"
6/10 A kérdező kommentje:
Akkor most számít a nem, vagy nem? :)
Nem kötözködni akarok, csak nem hosszú szóösszetétel ez egy kicsit?
Qualifikation als Bilanzbuchhalter/in vagy Qualifikation zur Bilanzbuchhalter/in nem jó?
2013. jún. 29. 19:07
7/10 anonim válasza:
Írhatod azt is, hogy:
Ich bin qualifizierte Bilanzbuchhalterin./Nö
Ich bin qualifizierter Bilanzbuchhalter./Ffi.
8/10 A kérdező kommentje:
Ez oké, de azt még mindig nem tudom, hogy ha lány vagyok és azt akarom mondani hogy "Van mérlegképes könyvelői szakképesítésem." azt most akkor, hogy... Tudom, hogy lehet vagy száz más módon mondani, de én így szeretném.
2013. júl. 4. 12:29
9/10 anonim válasza:
"Van mérlegképes könyvelői szakképesítésem."
------------------
Ich habe Bilanzbuchhalter Qualifikation.
Ich besitze die Qualifikation zu Bilanzbuchhalter. /Ennél a mondatnál mindegy, hogy fiú vagy-e, vagy lány!
10/10 A kérdező kommentje:
Ezer köszi :)
2013. júl. 4. 19:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!