Mi a véleményetek a nyelvtanulásról? Angol/német. Többi lent.
Megismertem mind a két nyelvet egy kicsit. Azt kell mondanom, hogy bár a német der, die, das, és az ein, eine, einen és a névelőktől írtóznak sokan, addig az angol 12 igeidő és az, hogy mikor használjuk, szintén nehéz.
Szerintem nyelvet tanulni nem lehet úgy, hogy közben fordítgatom magyarra (anyanyelvem). Nem szabad magyarul gondolkodni. Szerintem a nyelvben élni kell. Jobb a nyelvtanfolyam, olyan, ahol csak az adott nyelven kell mindent csinálni. Szerintem az angol nem könnyebb sokkal a némettől.
Németről nem tudok nyilatkozni.
Angol nem nehéz szerintem. Tök logikus úgy gondolom.
Részben egyetértek. Használni kell. Tanárként tanítottam nyelviskolában és magánban is, és százszor hatékonyabb a magánóra. Nekem ez a tapasztalatom. Az angol könnyebb, mint a német abból a szempontból, hogy nem kell magolni a névelőket. De ha van motivációd, tulajdonképpen egyik nyelv sem nehéz. A nehéz nem ezeknél kezdődik.
A 12 igeidő logikus. Csak gyakorolni kell és rögzül.
Egy minapi témábavágó indexes cikk (nyelvoktatási konferencia kapcsán) alapján, angolból kifejezetten nehézfejűként írtam egy giga hosszúságú blogposztot a témában. "Kicsit" más szemszögből, mint szokásos. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!