Mi a különbség a NOT. EITHER és a NEITHER. NOR. Között?
Figyelt kérdés
Én nem találok külöbséget mert I wasn't at home and I wasn't at school either = Neither I was at home nor I was at school, vagy tévedek ezzel kapcsolatban?2015. okt. 17. 20:42
1/5 anonim válasza:
neither és nor után fordított szórend van: 'neither was I'
pl.
Jelentésben szerintem nincsen különbség.
Nem voltam otthon, és nem voltam iskolában sem; Sem otthon, sem iskolában nem voltam.
2/5 anonim válasza:
Csak ha a mondat elején van akkor van fordított szórend.
Neither do I. - Én sem
Either will do. - Bármelyik megteszi.
3/5 anonim válasza:
Sem....sem
I was neither at school nor in the zoo. - Sem iskolában sem az állatkertben nem voltam.
Vagy....vagy
She is either at school or in the zoo. - Vagy az iskolában vagy az állatkertben van.
4/5 A kérdező kommentje:
Akkor így helyes lenne?
Neither was I at home nor was I at school. Vagy csak az elsőnél lesz fordított szórend?
2015. okt. 17. 21:43
5/5 anonim válasza:
Fölösleges ismételni a was I-t:
Neither was I at home nor at school.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!