Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Német nyelvvizsgák közül...

Német nyelvvizsgák közül melyik a legkönnyebb, melyik a legnehezebb?

Figyelt kérdés
Német b2 nyelvvizsgát szeretnék csinálni. Telc angolból van b2 (közép). szeretnék olyat, ami külföldön elfogadott, úgy olvastam a telc előnyt jelent. esetleg tudnátok segíteni, hogy melyik könnyebb nehezebb? azért nem a legkönnyebbet és nem is a legnehezebbet szeretném letenni (pl nem egy goethe institut-ot :D )

2015. okt. 12. 08:58
 1/6 anonim ***** válasza:
Nemzetközi vizsgák közül a legnehezebb: DSD, Goethe, közepes: ÖSD, legkönnyebb: TELC. Elvileg az ECL és az Euro is elfogadott külföldön, gyakorlatilag viszont mindenkitől azt hallom, hogy kint nem is ismerik ezeket a vizsgákat. Szerintem az ÖSD-t vagy a TELC-et lenne érdemes megcsinálni, de az ÖSD inkább Ausztriában jó.
2015. okt. 14. 15:31
 2/6 A kérdező kommentje:
Férjem félig német anyós német :D Férjemnek felsőfokúk vannak, ÖSD és DSD. Telc közép van angolból, de azon nehezítettek pár éve egy egész szintet. Tehát nem mondanám olyan könnyűnek a telcet se. Épp ezaz, hogy ÖSD-t írja vmelyik könyebbnek a telchez képest. általában elc-t írják legkönnyebbnek. vhol azt írja ösd jobb, mint telc, de vhol meg azt olvasom, hogy külföldön elfogadottabb a telc.....tehát passz.....valszeg külföldön szeretnénk dolgozni építészként azért is lenne fontos, nyilván Férjemnek német állampolgárságival, könnyű, nekem vmi nívósabb kéne...dsd-t azért nem merem megcsinálni :D
2015. okt. 14. 18:44
 3/6 A kérdező kommentje:
*ecl-t írják könnyebbnek, egyszerűbbnek (javítva :) )
2015. okt. 14. 18:46
 4/6 anonim ***** válasza:

ÖSD Ausztriában jobb, TELC Németországban jobb.

Egy német cikket olvastam, abban munkához a TELC-et ajánlották, egyetemi felvételihez Goethe vagy DSD, tanításhoz Goethe C2, de építésznek szerintem mindegy, hogy TELC vagy Goethe, mind a 2 vizsgát ismerik kint, interjún úgyis kiderül, hogy mennyire megy. Persze a Goethe nevesebb, de nem gondolom, hogy az annyira sokat nyomna a latba.

2015. okt. 14. 20:44
 5/6 anonim ***** válasza:
Az ECL azért könnyebb valakinek, mert egyáltalán, nincs benne nyelvtan, csak 2 olvasott szöveg + 2 levél. Én azért nem mentem erre, mert a levélírás a leggyengébb pontom, bőven elég volt nekem 1-et kiizaddni. És ott a magnó se túl könnyű.
2015. okt. 14. 21:15
 6/6 A kérdező kommentje:

ez a baj:D az ecl "túl könnyűnek tűnik"....nem mondom, hogy könnyű....de ismerem magam, hogy azért a nem legegyszerűbbet szeretném megcsinálni, hogy el tudjam mondani van egy német nyelvvizsgám, hanem érjen is valamit

köszi a válaszokat....de ha jut eszetekbe még vmi írjátok le

2015. okt. 14. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!