Van annak értelme, hogy elkezdjek angol nyelvű filmeket nézni felirat nélkül?
Kezdésnek rajzfilmeket.
Én sokáig angol hanggal és angol felirattal néztem, így fejlődik a hallásod is, akár ismeretlen szavaknál is.
Van értelme, van bizony. Ugrásszerűen javulni fog tőle a szpóken inglised.
De nem kell azonnal belecsapni a lecsóba, annak is a kellős közepébe. Fő a fokozatosság. Eleinte csak egyszerűbb filmeket nézz felirat nélkül (a rajzfilm kiváló ötlet), a többit pedig továbbra is felirattal. hH választani lehet, akkor inkább angol felirattal, mint magyarral, hogy egyszerre csak egy nyelven - angolul - kelljen gondolkodnod, Ugyanis ez a cél.
Sok sikert!
"Van annak értelme, hogy elkezdjek angol nyelvű filmeket nézni felirat nélkül?"
CSAK annak van értelme.
Amíg ott a felirat, addig semmit sem fejlődsz. Egyébként a feliratok nem követik mindig szó szerint azt, ami elhangzik(!!), szóval félre is vezetnek.
Én a helyedben nem filmekkel kezdeném, hanem rádióműsorokkal. A rádióban szépen beszélnek, artikulálnak. A filmek egy magasabb nehézségi fokozat. Néhányszor tíz óra rádiózás után újabb néhányszor tíz óra filmnézéssel egészen magas szintet elérhetsz a hallás utáni szövegértésben, de ezt az említett néhányszor tíz órát tényleg rá kell szánni, nettó munkaként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!