Tanul itt valaki az online eszperantó tanfolyamon?
Szia!
Köszi a választ!
Azóta már túl vagyok a nyelvvizsgán is! Az írásbelim sikerült, a szóbeliből a labor viszont nem.... :( Nagyon le vagyok törve, mert azt sem tudom hogy gyakoroljak rá, hogy legközelebb sikerüljön!?!? A szóbeli részétől már nem félek, nem vészes, de a labortól nagyon....
Szerencsére a főnököm adott haladékot a következő nyelvvizsgáig, ami szeptemberben lesz, de ha az sem sikerül... :(
a labor azon mulik hogy mennyire érted meg a szöveget mikor először lejátszák, hogy miröl szól, aztán amikor elolvashatod a kéérdéseket akkor utána már az alapján kell figyelned a szöveget. Ehez én biztos hogy sokat olvasnék hosszabb szövegeket, pl. újságok. Van ott az eszperantó hu-n ilyen link gyűjtemény (meg persze az elektronikus könyvtár), és a wikipédai is, mert abban is nagyon sok szócikknek mg van az eszperantó változata. Sőt, ott többnyire a magyar váltlozata is megvan ugyanannak a szócikknek, szóval van segítség a fordiításhoz. Ez hogy olvassál és fordítsál szerintem azért jó, mert könnyebb lesz utána a hallott szövegre koncentrálni és megérteni, mert már lesz gyakorlatod benne.
Jaj, a youtube-ot el ne felejtsd, ott rákeresel hogy esperanto és rengeteg videó van, még olyan is ami feliratos eszperantóul. na ha előbb írásban, aztán youtube-al gyakorolsz, akkor szerintem nem kell tartanod a labortól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!