Az angolban mi a különbség a "when he runs" és a "when he is running" között?
Figyelt kérdés
A példamondat az, hogy "He always sweats when he...", és ez után lehetne választani "runs" és "is running" közül.
Mit jelent az egyik, és mit a másik, illetve melyiket milyen helyzetben használják?
2015. szept. 30. 16:44
1/6 anonim válasza:
A running az folyamatos jelenre utal, ami legtöbb esetben éppen zajló cselekvésre vonatkozik, viszont itt az 'always' által jelezve van,hogy mindig,azaz ez egy rendszeresen ismétlődő dologról van szó,innentől kezdve present simple.
2/6 anonim válasza:
Szinte semmi különség nincs.
Viszont a when he is running valószínúbb.
3/6 anonim válasza:
#1-es vagyok,azt hiszem kissé elhamarkodtam mert két mondatrészről van szó és így kicsit más a helyzet..
4/6 anonim válasza:
Nos átgondoltam és rákérdeztem. A lényeg,hogy az első csak azt mondja,hogy izzad,ha fut a második inkább izzad miközben fut jelentéssel bír.
Lehet,ha a dokinak kéne mondani,hogy mi a tünet,akkor a 2.-at használnám.
Nem tudom ez így mennyire érthető:)
5/6 anonim válasza:
Na és a lényeg,hogy runs-t használd normál esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!