Hogy mondjuk azt németül, hogy "Tetszem a lánynak"? Bocsi hogy ilyen alap kérdést teszek de próbálok magamnak tanulni amennyire megy és nem értem a gefallen+D-t ebben a szituációban
Figyelt kérdés
2015. aug. 29. 11:37
1/8 anonim válasza:
Ich gefalle der Mädchen. Szerintem
2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod :). Mondjuk a Dativot vonz a gefallen tehát részes esetet vagyis a Das Mädchen-ből Dem Mädchen lesz, magát a tetszem szót nem tudom magamnak lefordítani. "Mir gefalle dem Mädchen" nek tippelném :)
2015. aug. 29. 13:26
3/8 anonim válasza:
Ich gefalle dem Mädchen. Én (alany) tetszem(ige) a lánynak (Dativ).
Ha mondjuk azt mondanád, hogy neked ez tetszik, akkor: Es gefällt mir.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :)
2015. aug. 29. 13:36
5/8 anonim válasza:
Igen, bocsi, a Mädchen névelőjét benéztem.
6/8 anonim válasza:
Remélem azóta rájött mindenki,hogy Mir gefällt das Mädchen xddddd
8/8 anonim válasza:
Ohh igen, ez igaz, de nem figyeltem és az maradt meg bennem,hogy az volt a kérdés, hogy "nekem tetszik a lány" xd
Ezer bocs..megesik, hogy a csiga elesik :D ich gefalle dem M. Vagy für das, ha ki akarod emelni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!